Врачански лекари замеряха с яйца зам. - министър Жени Начева

  • 14 май 2018 12:03

  • 1597
  • 0
Врачански лекари замеряха с яйца зам. - министър Жени Начева
©

Лекари и сестри от Врачанската болница се вдигнаха на бунт заради забавените с три месеца заплати.

Недоволните хвърлиха яйца по заместник-министър Жени Начева, която дойде днес да представи новия директор на здравното заведение и да успокои персонала, че болницата няма да се затваря, информирта БНТ.

Кризата обаче се задълбочава, тъй като медиците масово напускат работа. Така след като бяха затворени пет отделения, от седмица вече не работи и реанимацията, което прави невъзможна дейността на хирурзи, ортопеди, гинеколози.

От днес без лекар остана и спешното отделение, защото няма достатъчно медици, за да се направи график за дежурствата. От Министерството на здравеопазването за пореден път обещаха спешно решаване на проблемите на болницата, която има дългове за милиони и призоваха медиците да се върнат по работните си места.

"Предлагаме хората да се върнат на работа, Врачанска болница трябва да има и ще има. Обещахме ритмично получаване на разходите за персонал. До края на юни ще преодолеем забавянето в заплащането на заплатите, днес болницата е получила средствата за персонал за месец февруари", обяви Жени Начева.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини