Болницата в Червен бряг получи съвременно оборудване за АГ-отделението си

  • 19 декември 2017 13:08

  • 4018
  • 0
Болницата в Червен бряг получи съвременно оборудване за АГ-отделението си
© Gettyimages

Болницата в Червен бряг получи като дарение съвременно оборудване за отделението по акушерство и гинекология, съобщиха от община Червен бряг.

Дареният неонатален инкубатор за новородени е на стойност 6 800 лева и е произведен в Италия. Освен че осигурява комфорт за бебето с необходимата топлина, влажност, кислород и лампа за фототерапия, кувьозът е достатъчно голям, за да побере и по-голямо по размери новородено. Вграденият измервателен уред в апаратурата показва, че максималното натоварване на легловата й част може да достигне 10 килограма.

Модерната апаратура е дарена благодарение на фондация "Лазар Радков" - водещ на кампанията "Капачки за Бъдеше", с финансовата подкрепа на проект "Десислава Николова - „Подари щастие". Организаторите на благотворителната инициатива Лазар Радков и Мартина Йорданова са научили от завеждащия на родилното отделение д-р Цеков, че наличната техника, с която са разполагали досега в Червен бряг, е силно амортизирана. Болницата имала само един стар кувьоз, а броят на недоносените бебета е годишно около 15 на сто.

Дарителите са получили благодарност от д-р Никодим Нинов - управител на Многопрофилната болница за активно лечение - Червен бряг, и от лекарите в АГ-отделението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини