Даряват на "Пирогов" линейка за новородени

  • 29 май 2017 09:10

  • 7341
  • 0
Даряват на "Пирогов" линейка за новородени
© „Пирогов“

Най-голямата спешна болница „Пирогов“ ще получи като дарение Първата специализирана линейка за новородени и деца в Република България на стойност над 150 000 лв., съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Сумата за дарението е събрана в рамките на кампанията „Да оставим следи IV“, организирана от сдружение „Кауза“. Това е четвъртата по ред кампания „Да оставим следи“, чиято основна цел е да насърчава инвестициите в нова, модерна и иновативна медицинска апаратура за детски отделения в страната.

С набраните от предишните три кампании над 145 000 лв. бяха закупени последно поколение кувьози за недоносени, неонатологични монитори, както и специализирана медицинска апаратура за онкоболни деца и за деца с проблеми в ставно-мускулната система за различни детски клиники и отделения в София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Карлово и Силистра.

Бенифициент на четвъртата благотворителна кампания на сдружение „Кауза“ е клиниката по детска хирургия към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н.И.Пирогов".

Клиниката по детска хирургия в „Пирогов" е създадена през 1964 г. и нейната мисия е да осигуряваденонощна, безотказна и адекватна медицинска и хирургична помощ на деца от 0 до 18 годишна възраст.

Всяка година повече от 250 новородени, в това число и недоносени постъпват в клиниката за спешно и планово специализирано хирургично лечение. Като елитно звено в областта на спешната и плановата детска хирургия и граничните специалности, пироговската болница ежегодно приема за довършващо лечение между 100 и 120 деца от различни болнични центрове в страната. Голяма част от тях са в клинични състояния, изискващи осигуряване на транспортни възможности за адекватни реанимационни мероприятия.
Неонатологичната линейка за „Пирогов“ е базирана на модел Peugeot Boxer и е изработена съгласно изискванията на EC 1789:2007+A2:2014 - Европейски стандарт, който гарантирасигурност, надеждност и високо качество на медицинското обслужване.

На събитието са поканени Заместник министъра на здравеопазването – д-р Мирослав Ненков, началниците на клиниките и отделенията по детска хирургия, анестезиология и реанимация в УМБАЛСМ „Пирогов“, популярни личности и представители на бизнеса, които подкрепят кампанията „Да оставим следи IV“на сдружение „Кауза“. Присъстващите ще имат възможността да се запознаят на място с основните параметри и функционалности на линейката.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини