Хеморагична пневмония - симптоми и лечение

  • 21 ноември 2019 10:28

  • 61868
  • 4
Хеморагична пневмония - симптоми и лечение
© gettyimages

Хеморагична пневмония е причинила смъртта на 3-годишното дете в София, твърдят специалистите. Какво обаче причинява опасната болест и колко бързо се развива?

Хеморагичната пневмония е много тежко усложнение. Често завършва с фатален край засягащо белия дроб, което може да бъде предизвикано от бактерии, вируси или гъбична инфекция. Според специалистите усложнението протича мълниеносно, а действието му върху човешкия организъм зависи от имунната система, съпбщава Bulgaria ON AIR.

Скандал в ефира заради смъртта на 3-годишното дете

Лечението на хеморагичната пневмония зависи от причинителя. Най-тежки са усложненията, когато причинителят е вирус, а някои инфекции не могат да бъдат лекувани. Тогава лекарите могат само да поддържат болния докато неговата имунна система се справи сама. Такива усложнения се получават най-често след грип.

Ако този тип пневмония е двустранна, тогава вероятността болният да се спаси е нищожна. Спeциалистите са категорични, че универсални съвети за това как да се предпазим от такъв тип усложнения няма. Но е важно да не подценяваме грипа и вирусните инфекции, да търсим лекарска помощ и да се ваксинираме, ако боледуваме често.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
61868 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пешо

2020.01.09 | 09:07

4

да ама не е махат защото не знаят как да го направят - Марковски - 500 лв на дума на адвоката и работата е решена - кой ще го направи това ако не е олигарх и да изтърпи две години ходене по банките на съда .

Ю

2019.11.22 | 12:38

3

Нито за симптоми прочетох, нито за лечение, абсолютно неподходящо заглавие

до нхде схбн

2019.11.21 | 21:30

1

явно не обичате да четете внимателно статиите, или пък нямате интелектуалния капацитет да ги осмислите. Кое точно не разбрахте от - Често завършва с фатален край,усложнението протича мълниеносно, а някои инфекции не могат да бъдат лекувани,Ако този тип пневмония е двустранна, тогава вероятността болният да се спаси е нищожна?!

2019.11.21 | 22:46

2

Това не означава, че лекарите не трябва да се борят и да се гаврят с болните и родителите. По-добре да се махат, защото вредата от тях е много голяма. А тази докторка, която твърди, че не системата, а болестта е убила детето, няма място в болницата, тя отдавна е спряла - и като лекар, и като морал и като човек.

Добави коментар

Водещи новини