Министър Петков се срещна с ръководството на фондация АЛПЕ Ахондроплазия

  • 01 август 2019 15:28

  • 244
  • 0
Министър Петков се срещна с ръководството на фондация АЛПЕ Ахондроплазия
© МТСП

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  се срещна с представители на международната Фондация АЛПЕ Ахондроплазия и българската организация Малки български хора, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

По време на разговора бяха обменени идеи, добри практики и инициативи за сътрудничество за подкрепа на хора, страдащи от ахондроплазия. Заболяването води до нарушаване на растежа на костите и е най-честата причина за изоставане в растежа - нанизъм. Акцент по време на срещата беше поставен и върху възможностите за осигуряване на достъпна среда и подходящи условия в училище за деца с такова заболяване.

Координаторът на Фондация АЛПЕ Ахондроплазия Кармен Алонсо даде висока оценка на дейността на Министерството на труда и социалната политика за осигуряването на условия за социално приобщаване и равностойно участие на хората с нисък ръст в обществения живот в България. Като пример в тази посока беше даден Центърът за социална рехабилитация и интеграция на малките хора в София, който е създаден и оборудван с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Социалното приобщаване на хората с увреждания е във фокуса на Министерството на труда и социалната политика и правителството. През настоящата година средствата за тази политика се увеличиха със 150 млн. лв., което дава възможност те да получават значително по-висока финансова подкрепа, каза министър Петков. Той представи промените в законодателството в социалната сфера, с които се осигуряват условия да се реализират по-целенасочени и ефективни мерки за осигуряването на заетост, достъпна среда и социално включване на хората с увреждания.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини