Млякото предотвратява рак и диабет

  • 08 юли 2019 13:24

  • 1733
  • 1
Млякото предотвратява рак и диабет
© Pixabay

Учени от университета в Гранада и университета Комплутенсе в Мадрид установиха, че консумацията на мляко и млечни продукти допринася да се предотвратят хронични заболявания, включително рак и диабет, съобщи сайтът MedicalXpress.

Специалистите направиха систематичен анализ на 14 статии, посветени на ролята на млечните продукти в профилактиката на хронични болести, включително сърдечносъдови заболявания, метаболитен синдром, рак на дебелото черво и пикочния мехур, диабет тип 2. Те изследваха влиянието на храненето върху растежа, минералната плътност на костите, натрупването на мускулна маса.

Връзка между увеличената консумация на млечни продукти и смъртността, не беше установена. Същевременно млечната диета с ниско съдържание на мазнини вероятно намалява риска от метаболитен синдром, исхемична болест на сърцето и инфаркт на миокарда, колоректален рак и рак на пикочния мехур, както и от диабет. При това голямата консумация на млечни продукти не е категорично свързана с фрактури, дължащи се на остеопороза, или със счупване на крака, но намалява риска от счупване на гръбначния стълб.

Последвайте канала на

БТА
1733 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2019.07.08 | 14:15

1

Може, но само ако ти си гледал животното и знаеш с какво си го хранил, а също така знаеш, че към млякото не си добавял нищо.

Добави коментар

Водещи новини