Майката на Мими: Получих писмо, че дължа 14 хил. лв. за лечението ѝ

  • 27 юни 2019 08:26

  • 2402
  • 0
©

Надя Мирчева - майката на 6 годишната Мария, която почина от левкимия, говори пред Нова тв. Вчера тя е получила писмо, в което се казва, че дължи 14 хиляди лева за лекарства и ги дължи от дарителската сметка.

Защо изобщо са необходими документи за лечение на заболяване, което се поема от здравната каза? На този въпрос не мога да отговоря, заяви майката.

Отиването до Здравната каса, за да се попълни документ за лекарства, отнема от 3 до 5 часа, каза майката на Мими.

Според нея трябва да има промяна в регламентацията на лечението на деца в такава ситуация, а родителите им да бъдат до тях в болницата.

“Здравна каса не пожела да ми приеме документите. По-лесно се оказа, че с дарителска сметка може да се започне лечението.”, каза Надя Мирчева.

В случая не е имало закъснение относно лечението на детето. Лекарите са направили всичко възможно за нея, заяви тя.

От сдружението “Деца с онкохематологични заболявания” сезират още през 2011 г. министерството за изчезването на лекарства.

Липсва воля и желание за промяна на обствоятелствата, заяви от своя страна Симона Караинова.

По времето на д-р Москов напрежението ескалира и казахме, че лекарства няма и ги купуваме ние от сдружението. Тогава той каза, че лекарствата ще се плащат по Фонда за лечение на деца, обаче фондът индивидуално отпуска лекарства за всяко дете.

Това е дъното. Лекарите намят лекарства в ръцете си, с които да лекуват децата. Става дума за промяна на наредба, което може да се случи на ниво министерство. Искаме среща с министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през, заявиха от сдружението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини