Във варненска болница преглеждат безплатно за сънна апнея

  • 11 юни 2019 13:31

  • 393
  • 2
Във варненска болница преглеждат безплатно за сънна апнея
© Pixabay

Във Варненската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ започнаха безплатни прегледи за повишен риск от сънна апнея. Това е най-честото нарушение на дишането, настъпващо по време на сън, което може сериозно да застраши здравето на човек. Основните симптоми са хъркането и паузите при дишане по време на сън.

Д-р Гален Шиваров – началник на отделението „Уши, нос и гърло“ в болницата, подчерта пред БНР, че програмата е насочена не към диагностика, а към профилактика на обструктивната сънна апнея. За тази година е предвидено през програмата да преминат 400 варненци.

„Ние селектираме хората със симптоми. Определяме риска за сънна апнея и анатомичните нива на обструкция. Правим анализ и даваме насоки за последващото коригиране, така че или да не се стигне до обструктивна сънна апнея, или ако тя вече е развита – да облекчим симптомите“, заяви той.

Тежките форми на сънната апнея не могат да се повлияят хирургично, посочи д-р Шиваров. По думите му най-засегнати са хората между 35 и 55 години.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
393 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
стефанов

2019.06.12 | 08:13

2

Ами то това трябва ВИНАГИ да е безплатно ...Това не го прави доктор а техника. Лицето "Х" което го извършва е един ОПЕРАТОР.....То бива ЕЛЕМЕНТАРИЗЪМ но май у нас май е в пъти повече.... Медицина НЯМА. Всичко е високи технологии...Лице с мед. диплома КАКВО РАЗБИРА от тази материя - мания за величие и нищо повече

Hasan

2019.06.11 | 14:09

1

Zasto samo ut Varna,Hasan ut Razgrad nesa lı hora va

Добави коментар

Водещи новини