-
30 април 2019 13:09
- 1464
- 2
Пропускането на закуската може да увеличи риска от сърдечносъдово заболяване и инсулт, съобщи в. "Индипендънт".
В сравнение със закусващите, хората, които пропускат първото хранене, са с 87 процента по-голям риск от смърт от сърдечносъдово заболяване и с 19 процента по-голям риск общо от смърт. Рискът от инсулт при тях е три пъти по-висок.
Учените от универистета на Айова са проследили 17 години 6500 души на възраст 65 - 75 години, които в началото на изследването са били здрави. Почти 60 процента от тях са закусвали редовно, четвърт - понякога, а 16 процента рядко или никога.
"Много трудове показват, че прескачането на закуската е свързано с по-висок риск от диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол - каза ръководителят на изследването д-р Вей Бао. - Нашето изследване насочва, че закуската може да е лесен начин за поддържане на здрава сърдечносъдова система".
Последвайте канала на
Свързани новини
Физическата активност намалява риска от инфаркт
16 януари 201911:23
Хората с по-голямо дупе са с по-нисък риск от инфаркт, инсулт и диабет
30 ноември 201810:33
Девет от десет инфаркта са предотвратими, според лекари
22 ноември 201816:54
Глобалната епидемия от диабет ще доведе до рекордно търсене на инсулин
21 ноември 201811:12
Лесбийките и бисексуалните жени са с повишен риск от инфаркт
07 ноември 201813:51
Градският шум увеличава риска от инфаркти и инсулти
06 ноември 201812:09
Опасно е пропускането на закуската
19 юни 202116:14
Пропускането на закуската понижава резултатите в училище
21 ноември 201914:08
Вода, чай и протеини на закуска помагат за отслабване
24 октомври 201914:41
Крумовград 2:0 Славия, Патрик удвои
Ботев (Враца) надви десетима от Етър и продължава да мечтае за спасение
Костов: Феновете не трябва да събличат играчите, а да ги обичат
Капитанът на Реал Мадрид си тръгва след 23 години в клуба
Левски направи ключова стъпка към плейофите, ветераните блеснаха срещу Ямбол
"Контра": Ще има ли интрига за титлата след Реал Мадрид - Барселона
Коментари 2
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Димитър Главчев: Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа
19 април 202421:04
Картина от парламента: Росица Кирова от ГЕРБ спря микрофона на Мирослав Иванов от ПП, БСП заплашиха, че ще напуснат залата
19 април 202420:03
Освободени са трима заместник-министри
19 април 202417:28
Асен Василев: Когато някой ви плаши, се огледайте много добре защо се опитва да ви бръкне в джоба
19 април 202418:32
НС възложи на министъра на енергетиката да предприеме действия за предоговаряне на споразумението с „Боташ“
19 април 202418:57
Ивайло Мирчев за "Боташ": Големите евроатлантически тигри ГЕРБ и ДПС станаха малки тигърчета
19 април 202417:47
Цветанка Андреева, политолог: Беше ясно, че Радев няма да допусне Митов във властта
19 април 202417:58
Проф. Ива Христова: Над 250 са вече случаите на коклюш в страната и ще се увеличават
19 април 202418:46
Здравен експерт: Ваксинираните изкарват коклюша по-леко
19 април 202420:55
2019.04.30 | 13:37
Това изследване е странно....и нереалистично....особено като се знаят сегашните закуски....пълни с брашно ,салами ,трансмазнини и други боклуци...
2019.04.30 | 13:53
Затова ще се закусват варива. На човек като не му пука за здравето, няма право да се оплаква, че сам се докарва до нуждата от лечение. Всеки полуграмотен човек знае, че тестените бели закуски нанасят вреда. Като се добавят цигари, алкохол, недостатъчно движение и стрес, да не се учудваме от черната статистика. П.С. Не ми използвай никнейма. Аз съм оригиналът. Ти си преди всичко неграмотен трол.