Пропускането на закуската може рязко да увеличи риска от инфаркт и инсулт

  • 30 април 2019 13:09

  • 1464
  • 2
Пропускането на закуската може рязко да увеличи риска от инфаркт и инсулт
© Pixabay

Пропускането на закуската може да увеличи риска от сърдечносъдово заболяване и инсулт, съобщи в. "Индипендънт". 

В сравнение със закусващите, хората, които пропускат първото хранене, са с 87 процента по-голям риск от смърт от сърдечносъдово заболяване и с 19 процента по-голям риск общо от смърт. Рискът от инсулт при тях е три пъти по-висок.

Учените от универистета на Айова са проследили 17 години 6500 души на възраст 65 - 75 години, които в началото на изследването са били здрави. Почти 60 процента от тях са закусвали редовно, четвърт - понякога, а 16 процента рядко или никога.

"Много трудове показват, че прескачането на закуската е свързано с по-висок риск от диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол - каза ръководителят на изследването д-р Вей Бао. - Нашето изследване насочва, че закуската може да е лесен начин за поддържане на здрава сърдечносъдова система".

Последвайте канала на

БТА
1464 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Справедлив

2019.04.30 | 13:37

1

Това изследване е странно....и нереалистично....особено като се знаят сегашните закуски....пълни с брашно ,салами ,трансмазнини и други боклуци...

Справедлив

2019.04.30 | 13:53

2

Затова ще се закусват варива. На човек като не му пука за здравето, няма право да се оплаква, че сам се докарва до нуждата от лечение. Всеки полуграмотен човек знае, че тестените бели закуски нанасят вреда. Като се добавят цигари, алкохол, недостатъчно движение и стрес, да не се учудваме от черната статистика. П.С. Не ми използвай никнейма. Аз съм оригиналът. Ти си преди всичко неграмотен трол.

Добави коментар

Водещи новини