Връщат бивш шеф на Народния театър с правителствен самолет от Русия

  • 29 април 2019 20:17

  • 6436
  • 5
Връщат бивш шеф на Народния театър с правителствен самолет от Русия
© Булфото (архив)

Павел Васев, шефът на Българския културен институт в Москва ще бъде транспортиран от Русия с правителствен самолет, след като преди четири месеца прекарва инсулт, написа Монитор.

Състоянието на културния деец, който бе и директор на Народния теарът в София, все още е тежко, но вече е стабилно и може да бъде върнат в страната ни. Това обясни пред медията председателят на парламентарната комисия по култура и медии и добър приятел на режисьора Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Досега транспортирането на Васев обратно в България не е било възможно, тъй като състоянието му не е било стабилно и лекарите забраняват преместването му. Последните дни режисьорът се подобрява и лекуващите го смятат, че може да лети да страната ни.

"Васев е на хуманно дишане. Състоянието му е тежко, но стабилно. Това ще позволи да го качим на високо. Със самолет винаги има опасност заради налягането. Вярваме, че всичко ще бъде наред, ще си го приберем и ще оздравее. Той е мъжко момче.“, обясни Рашидов. Той уточни, че жената на Васев го държи в течение за здравословното му състояние през последните месеци.

"Между 8-и и 10-и ще направим опит да си го приберем и дано всичко да бъде наред, за да могат за Павел да се грижат нашите прекрасни лекари", каза още председателят на културната комисия.

След като Рашидов научава, че приятелят му е в стабилно състояние и има възможност да бъде транспортиран, се свързва с директора на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той веднага изпраща проф. Габровски, който ще проследи на място състоянието на Васев. Балтов определя и анестезиолог и медицинска сестра, които да го придружават по време на транспортирането.

След това Рашидов се обажда и на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с молба да бъде осигурен транспорт. "Той реагира бързо и веднага се разпореди да бъде изпратен самолет. Неговата реакция за пореден път спасява здравето и живота на хората", заяви Рашидов. Той обясни, че за да бъде извършено транспортирането пък било необходимо много бързо да бъдат събрани 12 000 евро, които да изпрати на любимата на Васев за покриване на разходите за връщането му в страната ни. Тя е събрана с помощта на Рашидов и приятели на Васев, сред които са Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в, Иво Хаджимишев, Георги Гергов, Борислав Дионисиев.

Калин Сърменов пък прави представление, с което вече е набрал 15 хиляди лева. "Надявам се, че тези пари ще бъдат полезни, когато дойде тук за лечението.“, смята още Рашидов. „Така трябва да бъдат приятелите и в трудни моменти хората да си помагат един на друг", каза още той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6436 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.05.01 | 21:39

5

С какво живота на другите хора е по-не важен , та за едни има и самолет, а за други няма и много по елементарни неща при лечението им. Ясно- зависи какви приятели имаш......., та да живееш или не ...... Не ви ли е срам поне да го огласявате.....

..

2019.04.29 | 21:15

2

Какво е хуманно дишане ?

Бай Хой

2019.04.29 | 23:58

4

Това е гербавия превод на "командно" дишане- кво да праиш, еднокнижна му работа.

Оцелял от грабежа СДС-арски българин

2019.04.29 | 23:13

3

Аз не съм от Банкя,не съм и министър, та за тива мама по чудо не я умориха в "Св.Анна"!
Нямаше кой чаршафите и да смени, раната и да превърже,торбичката с урина да изхвърли.....
Господ да"поживи"гърбатия @й дук от Драгалевци и Сашо Нереза!Те знаят защо.

357

2019.04.29 | 21:10

1

Немам думи,какво да ги правиш ЕЛИТ, а офцете да блеят и мрът доволно.

Добави коментар

Водещи новини