Повече от 50 000 лева събра благотворителния поход срещу диабета във Видин

  • 10 април 2019 12:51

  • 327
  • 0
Повече от 50 000 лева събра благотворителния поход срещу диабета във Видин
© Община Видин

Благотворителната международна инициатива "Поход срещу диабета", която започна във Видин на 30 март, събра повече от 50 000 лева дарени от материали, услуги и финансови средства, съобщи Мартин Петров, президент на Лайънс клуб Видин, организатори на похода пред БТА.

За период от 7 дни участниците в "Поход срещу диабета" са се придвижили по суша и вода през 16 града в България и 7 в Румъния с електрически велосипеди, лодки, коли, каравани и кемпери. В тези градове на място са установени диабетни патрули, които са извършили над 9700 измервания на кръвната захар, като са регистрирани отклонения при 1827. Събрана е чиста сума от 7620 лева и материални активи от над 9000 лева. Инициативата е изцяло благотворителна, като целта е била да се проведе кампания за включване в списъка за финансиране от здравните каси на България и Румъния иновативните методи за контрол на диабета. Освен това със събраните средства ще се закупят сензори и трансмитери за контрол на кръвната захар, които ще бъдат предоставени на всички български деца с диабет тип 1.

Мащабната кампания е организирана от Лайънс клуб Видин и клубовете на Лайънс движението в България, със съдействието на община Видин и Туристическо дружество "Бонония".

Инициативата "Походът срещу диабета" продължава тази събота в Пловдив, където ще има съвместна мероприятия на Лайънс клубовете от Видин и Пловдив, уточняват организаторите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини