Авокадото помага за отслабване

  • 21 март 2019 11:59

  • 1756
  • 0
Авокадото помага за отслабване
© Pixabay

Много хора знаят, че ако искат да отслабнат, трябва да хапват по-малко и да се движат повече. Според експертите някои храни подпомагат по-успешно борбата с излишните килограми. Една от тях, препоръчана от британска диетоложка, е авокадото, пише в. "Дейли експрес".

Често в опит да отслабнат спазващите диета хора ограничават храната, вместо да наблягат на подходящи за целта продукти. За мнозина обаче е предизвикателство да разберат към кои храни да се придържат в процеса на отслабване. За тяхно улеснение британската диетоложка и фитнес гуру Дария Кантър разкрива, че авокадото е отличен помощник в борбата срещу излишните килограми.

Хапвайки авокадо, спазващите диета скоро могат да забележат промяна в областта на талията, отбелязва Кантър.

Диетоложката препоръчва храни с високо съдържание на захар, като например сладките картофи, да се заменят с авокадо, което съдържа полезни мазнини и само един грам захар на плод.

Дария Кантър препоръчва за отслабване и топла вода с лимон, която помага на тялото да се пречисти от токсините и подобрява храносмилането.

Диетоложката допълва също, че повечето хора имат погрешна представа за въглехидратите, смятайки, че ако искат да отслабнат, трябва да ги изключат от менюто си. Вместо това според нея спазващите диета трябва да заменят продукти като бял хляб и бял ориз с пълнозърнест хляб и кафяв ориз.

Освен промените в начина на хранене, Дария Кантър препоръчва и по-активно движение за по-бързо отслабване - съпротивителни упражнения - лицеви опори, тренировки за бицепси, клякания, бягане, колоездене, силова йога.

Последвайте канала на

БТА
1756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини