Родителите на бебето в Плевен споделиха, чe дробчетата му са отказали преди да почине

  • 30 януари 2019 09:18

  • 42758
  • 7
Родителите на бебето в Плевен споделиха, чe дробчетата му са отказали преди да почине
©

Родителите на починалото от вирусна инфекция 1-годишно дете в Плевен разкриха нови подробности, довели до трагедията. Според тях вина носят лекарите, които са подценили състоянието на детето. Тревогите на Илияна и Костадин започват в първите часове, на първия рожден ден на единственото им дете Преслав.

Майката на починалия Преслав сподели, че дни преди трагедията, не го е пускала навън, за да не се разболее за рождения си ден. Подготвяли са му парти. „Край него нямаше болни“, категорична беше тя. Момченцето внезапно вдигнало 40 градуса температура. Завели го в болница, като майката е очаквала детето да бъде прието и да бъде изпратено за изследване, но нищо подобно не се случило. Лекарката ми сложила свещичка ефералган, била му орбазон, то свалило температурата и било изпратено у дома. Няколко часа по-късно температурата пак се повишила. Потърсили помощ в частна клиника, но и там прегледът преминал без изследвания. Там лекарят казал, че такъв е вирусът и детето до 3 дни ще се оправи. Лекарят дори казал, че колежката му е изписала правилните лекарства за детето. Последно се озовали в Клиниката по детски болести, но било късно.

Бащата обясни, че в последните часове, детето е било с пулс 220 при нормално 120. При неуспешен опит да се вземе кръв за изследване, им обяснили, че детето няма циркулация. Започнали да му излизат ситни петънца по тялото. По-късно лекарите обяснили на родителите, че дробчетата му са отказали. Преслав издъхва от усложнения в резултат на скоротечна вирусна инфекция.

В спешния кабинет през нощта регистратурата била тъмна и жената спяла, каза бабата на бебето. Семейството било принудено да чака от 2,30 до 5 без 20, защото докторката не благоволила да излезе да го види до тогава. 

Сега близките ще настояват за истината пред съда. Започнала е проверка в болниците. "Изчакваме да мине проверката и ще потърсим съдебна отговорност. Настояваме двамата лекари, които пренебрегнаха детето, да не практикуват повече професията". "Няма как да върнем детето си, но искаме това повече да не се случва", заяви бащата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
42758 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.01.30 | 10:24

1

Е ЗАТОВА ЦИГАНИТЕ БИЯТ ЛЕКАРИТЕ

М.М.

2019.01.30 | 20:32

7

Това е тъп коментар! На кого помагаш, с това тъпо заключение...., не и на близките на детето!

Компетентен

2019.01.30 | 13:43

3

Многоуважаеми господа лекарите не са богове ...а и не може всички деца с температура да се хоспитализират !Явно вирусът е бил смъртоносен .Все лекарите са ви виновни ! Съболенованиа на семейството !

Елена Комитова

2019.01.30 | 19:00

6

Не, докторите не са богове и не трябва да се мислят за такива, а да си вършат работата, защото ние им плащаме заплатите. Не може да оставиш хората да те чакат, още повече когато са с дете. В Англия здравеопазването е изключително мудно, но в спешна помощ е като по филмите, на всеки е обърнато спешно нужното внимание и се правят нужните изследвания. Просто българската медицина е като всичко останало, безхаберие и некадърност.

2019.01.30 | 16:01

5

Направете всичко възможно за в бъдеще да можете да хоспитализирате всички!

ne taka

2019.01.30 | 15:32

4

Престанете с агресията!Така е при малки деца-много бързо повишаване и сваляне на температурата.И моето е било така.Не си мислете,че всяка повишена температура се хоспитализира.А и да ви хоспитализират,какво смятате,че ще направят толкова?Ще запълните с детето поредната клинична пътека и това е.Ще ви се слагат лекарства по клинична пътека.Същото,което бихте правили и у вас,но с разликата,че там е домашна среда,в която няма контакти с всякакви болни.Зорлем някои се набутват по болниците.Сякаш никога не са умирали хора по болниците,та разсъждавате толкова тесногръдо.Те,според вас умират единствено и само в къщи и задължително от лекарски грешки.Не са богове тия доктори.Хубаво е да го разберете.

2019.01.30 | 10:25

2

Лекарите трябва да бъдат пратени в затвора освен забрана да практикуват.

Добави коментар

Водещи новини