МЗ: Удължават срока на противоепидемичните мерки в Хасково

  • 28 януари 2019 15:21

  • 868
  • 0
МЗ: Удължават срока на противоепидемичните мерки в Хасково
© Pixabay

От 28 януари РЗИ-Враца обявява грипна епидемия на територията на област Враца. От утре, 29 януари, РЗИ-Монтана обявява грипна епидемия на територията на област Монтана. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват за периода от 29 януари 2019 г. до 4 февруари 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 

Информацията относно грипната обстановка в страната е актуална към 15.00 часа. До второ нареждане в област Враца и област Монтана се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации. 

РЗИ-Хасково удължава срока на предписаните противоепидемични мерки на територията на област Хасково до 30 януари 2019 г. Учебните занятия в областта се преустановяват до 30 януари 2019г. включително. 

На заседание на Регионалната комисия за борба с грипа и ОРЗ РЗИ-Ямбол е взело решение за удължаване на грипната епидемия на територията на област Ямбол. Противоепидемичните мерки остават в сила. Поради спадане на заболяемостта в тази възрастова група, е взето решение за възстановяване на учебната дейност, считано от 29 януари 2019 г. 

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Софийска област, София-град, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини