Стартира информационна кампания за безплатни прегледи на жени с миома на матката

  • 28 януари 2019 14:00

  • 310
  • 0
Стартира информационна кампания за безплатни прегледи на жени с миома на матката
© Pixabay

На 29 януари (вторник) от 10.30 ч. в сградата на Столична община ще бъде дадено началото на първата съвместна информационна кампания за безплатни прегледи на жени с миома на матката.

Кампанията се провежда под егидата на Столична община и с личната подкрепа на кмета г-жа Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Освен нея в откриването ще участват ръководителите на трите лечебни заведения, в които ще се провеждат безплатните прегледи – д-р Гергана Коларова (I САГБАЛ „Св. София“), д-р Румен Велев (II САГБАЛ Шейново) и проф. д-р Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - (СБАЛАГ „Майчин дом“).

Миомите на матката са най-честите доброкачествени тумори, засягащи 20-40% от жените в репродуктивна възраст. Изчислено е, че ежегодно в ЕС се провеждат близо 300 000 хирургични интервенции по повод миома, от които 230 000 са свързани с отстраняване на органа (хистеректомия).

Последвайте канала на

Десислава Станева
310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини