Мъж почина след усложнения при респираторно заболяване

  • 22 януари 2019 14:06

  • 2109
  • 1
Мъж почина след усложнения при респираторно заболяване
© Pixabay

Тялото на 39-годишен мъж, починал  след  усложнения при респираторно заболяване, беше изпратено за аутопсия  в отделението по съдебна медицина в УМБАЛ-Бургас. Експертите ще установят има ли основания да се счита, че смъртта е настъпила след тежка пневмония, развита като усложнение на грипна инфекция или причината е друга.

Първоначално той бил приет за лечение в МБАЛ-Поморие, но по спешност е преместен в Инфекциозното отделение на бургаската болница. Въпреки усилията на медиците, състоянието му се влошило скоротечно, той изпаднал в кома и починал.

„Не е доказано, че това е грип. Всички тестове, извършени до момента, отхвърлят това. Все пак очакваме резултатите от аутопсията“, съобщиха пред Дарик-Бургас от пресслужбата на университетската болница

Според медиците, пневмонията е най-честото усложнение на грипа. Тя невинаги протича по толкова тежък начин, но около 5% хората с грип развиват форма на пневмония. Специалистите коментират, че Епидемията тази година има по-малка интензивност, но пък процентът на усложненията е по-висок. „Грипът не трябва да бъде подценяван”, казват медиците.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2109 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Да видиме ?

2019.01.22 | 20:01

1

Срежете го за да видите!!
И дините ги режат да видят дали са зрели !!
И при лекарите е същото - лекуват.лекуват и на края режат за да видят дали са познали или не !!!!
Наи често не са познали !! Човешко е да се греши !!! Голямо нещо е. "Генома" и "ДНК" - мътна работа за интелекта на съвремения човек - един прост вирус надхвърля в познание и изпълнение генни мутации всеки съвременен академик.
РЕЖЕТЕ,УЧЕТЕ!!!!

Добави коментар

Водещи новини