Военен метод ни помага да преборим безсънието за 2 минути

  • 04 септември 2018 11:32

  • 16451
  • 1
Военен метод ни помага да преборим безсънието за 2 минути
© Pixabay

Прийом, използван от военните, ни позволява да преборим безсънието и да заспим само за две минути, пише в "Метро".

Изданието припомня, че в Обединеното Кралство от безсъние страда около една трета от населението. Хроничното недоспиване е свързано с възникването на редица проблеми за здравето, като диабет, инфаркт и инсулт.

Как действа споменатата техника на заспиване? Първо трябва да се отпуснат мускулите на лицето, включително езикът, челюстите и очите.

Раменете трябва да се спуснат във възможно най-ниското положение. Трябва да се вдиша дълбоко, да се отпусне гръдният кош и да се отпуснат краката, като се започне от бедрата и се приключи с прасците. След като сме отпуснали цялото си тяло за десет секунди, трябва да изчистим съзнанието си от всякакви мисли. Можем да си представим, че лежим в кану на гладко езеро със синьо небе над главата ни. Трябва да си повтаряме думите "не мисля, не мисля, не мисля" в продължение на 10 секунди.

За този метод на заспиване за пръв път беше писано в книга през 1981 година. Той се използва от военните за борба с безсъние при завърнали се от бойното поле войници, страдащи от посттравматичен стрес.

Последвайте канала на

БТА
16451 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.04 | 12:21

1
Военнен метод е 10 обиколки на плаца или 3км за 15 мин. Ако пак не ви се спи - лицеви опори до припадък, помпи на успоредката и набирания на лост. Ще ви се приспи дори да слушате алтавия седесарски дърдорко доцент Гълъбов.

Добави коментар

Водещи новини