Лекар: В момента е размножителен период за чревните вируси (видео)

  • 21 юни 2016 15:49

  • 12403
  • 1
Лекар: В момента е размножителен период за чревните вируси (видео)
©

През последните дни страната е обхваната от сериозна гореща вълна, като температурите счупиха рекорди на няколко места.

По този повод Novini.bg потърси мнението на доктор Сашка Георгиева, която даде основни съвети за справяне с летните горещини. "В момента се наблюдават високи температури. Препоръчително е всички да спазват съветите на своите лични лекари. Много е важно да не се излагаме на преките лъчи на слънцето. То е вредно както за малките деца, така и за възратсните, и страдащите от хронични заболявания. Трябва да консумираме повече течности, предимно вода, да се движим под шарена сянка, да се обличаме с леки памучни дрехи. Трябва да използваме лосиони с висок защитен фактор и да избягваме физическата дейност под слънчевите лъчи", каза доктор Георгиева.

Тя обясни още, че в жегите се развиват и така наречените летни вируси. "В момента за тях е размножителен период. При първи симптоми - повишаване на температурата, повръщане на фонтан, разтройство, задължително трябва да се потърски лекарска помощ. Единственото, което може да направим сами вкъщи, е да се сваля температурата с мокри обтривания, но не трябва да се предприема самолечение", категорична беше Георгиева.

Вижте и чуйте още от съветите на д-р Георгиева във видеото.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чревен вирус

2016.06.21 | 17:28

1
Накарайте тази тъпа д-р Георгиева да си изяде дипломата, журналиста тоже. Чревните вируси да не са крави. Махнете това глупаво заглавие. Само не спомена колко време трае бременноста при вирусите. Божеее колко глупост има на този свят божжеее!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини