Медицински сестри се гаврили с 98-годишна пациентка

  • 09 ноември 2012 14:19

  • 2244
  • 1
Медицински сестри се гаврили с 98-годишна пациентка
©

Медицински сестри мъже от Сан Диего ще бъдат разследвани, след като са били заснети да се гаврят със своя 98-годишна пациентка, преживяла инсулт, съобщи БТВ, позовавайки се на „Хъфингтън пост”.

Видеозаписът, направен между 3 и 11 март, показва непристойното поведение на Русел Торабла и Алфредо Руиз в непосредствена близост от пациентката. 98-годишната жена лежи безпомощно в леглото си, тъй като не може да говори и мърда ръцете си след инсулт.

На един от клиповете се вижда как единият от мъжете показва срамните си част, а в друга част на записа същият целува жената, за която е трябвало да се грижи. Адвокатът на семейството на малтретираната жена е в шок.

„Самият аз не можех да повярвам”, заявява Уилиям Бърман пред телевизия XETV, добавяйки, че това е най-шокиращият случай на посегателство над възрастна жена, на който се е натъквал в 15-годишната му практика.

След като е получила удар през 2005, който е парализирал цялата й дясна страна, 98-годишната жертва е наела „квалифицирани” сестри да се грижат за нея в дома й, сменящи се на 12 часа, като им плащала по 1300 долара на ден, разказва още юристът.

Той поясни, че дъщерята на болната жена е подозирала, че сестрите не са се грижели добре за майка й, но нейните оплаквания са взети под внимание едва след скандалните кадри от охранителната камера.

Медицинските лицензи на Торабла и Руиз ще бъдат отнети, а следващата седмица те ще бъдат изслушани по обвиненията на окръжната прокуратура в Сан Диего.

Настоящото отстраняване на двамата не им позволява да работят по домовете, но те все още могат да практикуват в болнични заведения. Разглеждането на крайното прекратяване на лицензите им е насрочено за 14-ноември.

В допълнение на това семейството на жертвата съди двамата мъже и техните работодатели в измама, посегателство над възрастен и небрежен надзор. Процесът ще се състои на 14 януари следващата година.

Последвайте канала на

2244 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
onz

2012.11.12 | 02:22

1
"Адвокатът на семейството на малтретираната жена е в шок." я пак? последно кой е в шок?

Добави коментар

Водещи новини