Показанията на дипломата Гордън Сандланд бяха окачествени като най-важните до момента в разследването за импийчмънт на Тръмп

  • 20 ноември 2019 20:08

  • 654
  • 0
Показанията на дипломата Гордън Сандланд бяха окачествени като най-важните до момента в разследването за импийчмънт на Тръмп
© gettyimages

Председателят на комисията по разузнаването при Камарата на представителите на САЩ Адам Шиф окачестви днешните показания на дипломата Гордън Сандланд като много важен момент в разследването за импийчмънт срещу президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Ройтерс.

Казаното от посланика на САЩ в Европейския съюз "попада право в сърцето на въпроса за подкупничеството, а засяга и други потенциални престъпления и злодеяния", каза Шиф пред репортери. "Ние, също така за първи път чухме, че мнозина са били посветени в тази схема", добави той. В днешните си показания пред конгресната комисия Сандланд, смятан за ключов свидетел в разследването, каза, че е работил по украинските въпроси заедно с Руди Джулиани - личния адвокат на Тръмп - "по нареждане на президента". Той обясни, че Тръмп ясно е наредил на него и на други хора да окажат натиск върху Украйна да разследва негов политически съперник.

Ключов свидетел в разследването за импийчмънт на Тръмп е получил примамливо предложение от Киев

Опитите на Джулиани да накара украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога да разследва политически съперници на Тръмп, "бяха искане на услуга срещу услуга - уреждане на посещение в Белия дом" за украинския президент, посочи дипломатът и добави, че държавният секретар Майк Помпейо е бил информиран и "изцяло е подкрепял" техните усилия по украинския въпрос. Тези показания са сред най-важните до момента в разследването за импийчмънт, инициирано от демократите, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Украинският президент уморен от скандала с Тръмп

От канцеларията на вицепрезидента Майк Пенс отрекоха твърдението на Сандланд в показанията му, че той и Пенс са обсъждали на 1 септември забавянето на американската помощ за Украйна - тема, която се оказа свързана с разследването. "Вицепрезидентът никога не е разговарял с Гордън Сандланд за разследване срещу Байдън, нито пък е обсъждал обвързване на деблокирането на финансовата помощ за Украйна с някакви разследвания", каза Марк Шорт, шеф на канцеларията на Пенс. "Такава дискусия, за каквато спомена посланик Сандланд, никога не е имало", подчерта Шорт, цитиран от Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини