Белият дом публикува стенограмата на телефонен разговор между Тръмп и Зеленски от април

  • 15 ноември 2019 18:21

  • 625
  • 0
Белият дом публикува стенограмата на телефонен разговор между Тръмп и Зеленски от април
© gettyimages

Белият дом публикува стенограма на телефонен разговор от април, в който президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския поздравява Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога за победата му на президентските избори в Украйна, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Тръмп многократно е заявявал, че демократите искат подробности от разговора му със Зеленски от 21 април, но този разговор никога не е бил в центъра на вниманието на разследването по импийчмънт на президента в Камарата на представителите.

В априлския разговор Тръмп кани Зеленски да посети Белия дом и му казва: "Имаме много неща за обсъждане, но сме с вас докрай." В краткия разговор не се говори за Байдън или корупцията, но Тръмп споменава, че е бил водещ на конкурса "Мис Вселена", когато той се е състоял в Украйна.

Зеленски: Тръмп не се е опитвал да ме шантажира

Продължилият 16 минути разговор представлява фактически размяна на любезности, без обсъждане на съдържателни въпроси. Тръмп заявява, че победата на Зеленски е "невероятно постижение", а Зеленски казва, че той и екипът му възприемат Тръмп като "забележителен пример". "Мисля, че ще работите чудесно. Имаме много приятели в Украйна, които ви знаят и ви харесват, те очакваха да спечелите", казва Тръмп на Зеленски.

Тръмп заяви, че е жертва на линч, организиран от демократите

Зеленски приема поканата на Тръмп да посети Белия дом и на свой ред го кани на своята церемония по встъпване в длъжност, но Тръмп отклонява поканата, обещавайки, че ще бъде представляван от "някой на много, много високо ниво".

Накрая Зеленски казва на Тръмп, че ще упражнява английския си, за да могат двамата да общуват при лична среща. Тръмп му благодари и подчертава, че е "много впечатлен" от нивото на английски на Зеленски.

Президентът на САЩ признава, че той едва ли би могъл да научи достатъчно добре украински, за да общува със Зеленски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини