Майк Помпейо и Хайко Маас подчертаха значението на НАТО

  • 07 ноември 2019 20:05

  • 299
  • 0
Майк Помпейо и Хайко Маас подчертаха значението на НАТО
© Getty Images/Guliver (архив)

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо и германският външен министър Хайко Маас подчертаха значението на НАТО като заявиха, че трансатлантическото сътрудничество е било от критично важно значение за падането на Берлинската стена преди 30 години и че продължава да е меродавно и днес, предаде Асошиейтед прес.

Помпейо и Маас твърдо защитиха алианса след изявлението на френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в интервю за сп. "Икономист", че липсата на американско водачество предизвиква "мозъчната смърт" на НАТО.

След като посети заедно с Маас германското селце Мьодларойт, което е било разделено на две по време на Студената война, Помпейо заяви, че забележителната работа на демократичните страни "е създала свобода и е измъкнала милиони души от много, много тежки ситуации".

"Мисля, че НАТО остава критично важно, исторически може би едно едно от най-критично важните стратегически партньорства в цялата човешка история", каза Помпейо пред журналисти в Лайпциг.

Маас заяви, че не вярва, че "НАТО е в мозъчна смърт" и добави: "Твърдо вярвам в международното сътрудничество."

Последвайте канала на

БТА
299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини