Бившата посланичка на САЩ в Украйна се почувствала заплашена от Тръмп

  • 04 ноември 2019 21:18

  • 1006
  • 2
Бившата посланичка на САЩ в Украйна се почувствала заплашена от Тръмп
© Gettyimages

Бившата посланичка на САЩ в Украйна се е почувствала застрашена, когато е узнала какво са си говорили по телефона Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Това става ясно от публикуван днес документ от изслушването й през октомври в Камарата на представителите в рамките на разследването за импийчмънт срещу американския държавен глава, предадоха Франс прес и Ройтерс. "Бях много обезпокоена. Все още съм", е казала Мари Йованович на изслушването на 11 октомври. На въпрос дали се чувства застрашена, тя отговорила утвърдително.

В телефонния разговор през юли Тръмп е разкритикувал дипломатката, която по това време вече била отзована от поста си в Киев. В същия разговор американският президент поискал от украинския си колега да разследва неговия политически съперник от Демократическата партия Джо Байдън.

Демократите водят разследване за импийчмънт заради този призив, което според тях е злоупотреба с власт. Днес бяха публикувани и части от показанията на Майкъл Маккинли, бивш съветник на държавния секретар Майк Помпейо. Той е заявил пред разследващата комисия в долната камара, че е подал оставка, защото бил против използването на американски посолства за вадене на компромати за вътрешнополитически цели и защото Държавният департамент не е защитил Йованович.

Последвайте канала на

Novini.bg
1006 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Сащ

2019.11.04 | 23:40

2

Тука има една вересия герб !!! Няма ли да ги смениш ???

2019.11.04 | 21:39

1

ПРАТИХА СЪРБЕЖИ ДА КРЕПЯТ СЛАВЯНСКАТА ДРУЖБА И ДА РУТЯТ АМЕРИКАНСКАТА ПОЛИТИКА.

Добави коментар

Водещи новини