Горски пожар евакуира най-малко 40 000 души в Калифорния

  • 25 октомври 2019 06:39

  • 411
  • 2
Горски пожар евакуира най-малко 40 000 души в Калифорния
© Pixabay

Американските власти наредиха евакуация на 40 000 души, след като разпалвани от вятъра горски пожари приближиха околностите на Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес. Не се съобщава за пострадали хора.

Властите са прекъснали движението по междущатска магистрала 5, която свързва Лос Анджелис със северните райони.

Междувременно енергийна компания съобщи, че нейна предавателна кула е паднала в близост до пожара в окръг Сонома, Северна Калифорния, предадоха Ройтерс и АП. От компанията посочиха, че е рано да се каже дали това е предизвикало горския пожар в района. Пасифик газ енд илектрик и още две компании спряха с превантивна цел електроподаването на хиляди абонати, но предавателните линии не са прекъснати, посочва агенцията.

Снощи Министерството на външните работи на България съобщи, че няма официални данни за пострадали български граждани при пожара в окръг Сонома, Северна Калифорния. Министерството призова българските граждани, които живеят в района на пожара, да изпълняват указанията на местните власти за задължителна и препоръчителна евакуация.

При горските пожари в Калифорния през ноември 2018 г. бе установено, че бедствието е предизвикано от неизправност по линията на Пасифик газ енд илектрик в района на град Пулга. Компанията се съгласи да плати глоба от един милиард долара.

Последвайте канала на

Калина Христова
411 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Господ си знае работата

2019.10.25 | 09:20

2

Кой подпали Краварника!?

Чудесно,

2019.10.25 | 08:06

1

всяка лоша новина от Империята на маймуните САЩ е радостна за човечеството.

Добави коментар

Водещи новини