"Политико" за Кристалина Георгиева: Най-влиятелната жена във Вашингтон

  • 20 октомври 2019 18:04

  • 2588
  • 6
"Политико" за Кристалина Георгиева: Най-влиятелната жена във Вашингтон
©

Под заглавие "Посрещнете най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се казва Нанси" изданието "Политико" публикува голяма статия за новия управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование и предизвикателствата, които я чакат на този пост.

Изданието отбелязва, че новият шеф на МВФ трябва да обедини света в момент, в който водещите икономики спорят относно глобалното икономическо забавяне и вдъхновената от Тръмп търговска война Свикнете да произнасяте името Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Тя е най-влиятелната жена във Вашингтон, която не се казва Нанси, пише "Политико" и отбелязва, че новата й позицията върви ръка за ръка с изключително сериозни предизвикателства.

Сред трудностите за преодоляване, изброени от изданието, са забавянето на световния икономически растеж в 90 процента от света, задаваща се рецесия, забавяне на търговията на фона на американско-китайския търговски конфликт и несигурността около Брекзита.

Освен това, отбелязва изданието, "членовете на МВФ" не са съгласни по много въпроси - от това как да подкрепят растежа до това как да бъдат управлявани. А управлението на Георгиева вероятно допълнително ще ги извади от зоната на комфорт, според изданието.

Георгиева иска да отдалечи Фонда от традиционните му корени и да се занимава с "човешката сигурност" (любима фраза на Георгиева), да предоставя превантивни икономически грижи, а не наказателно икономическо лечение.

На практика това означава да се подкрепи равенството между половете, да се насърчат зелените инвестиции и да се хармонизират световните институции, каза пред "Политико" ирландският финансов министър Паскал Донъхоу.

Макар Георгиева да иска да разшири дневния ред на МВФ, всъщност тя ще има по-малко пространство за маневри, отколкото на предишния си ръководен пост в Световната банка, пише изданието.

Георгиева ще трябва да се справи с изпълнителния съвет на МВФ и с доволния персонал на Фонда, който до голяма степен се ползва от освободени от данъци заплати и удобно работно време, допълва "Политико".

Изданието отбелязва още, че Георгиева е доктор по икономика и има 30-годишен стаж в световни и регионални институции като Световната банка, ООН и ЕС.

Според "Политико" управляващият директор на МВФ ще трябва да активизира личните си връзки с лидери като Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, Нарендра Моди, Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, за да засили влиянието на МВФ.
За да се разбере програмата на Георгиева и съюзниците, с които тя ще работи, означава да се разбере по-конкретно Франция, която е оглавявала МВФ през 49 от последните 56 години, възприемайки поста почти като неин собствен, отбелязва изданието.

"Политико" припомня тук, че Франция е оказала огромна подкрепа за кандидатурата на Георгиева за ръководител на Фонда.

Френското правителство споделя холистичните виждания на Георгиева как да задвижи растежа - с инвестиции в жените, зелена икономика и дигитална революция, пише "Политико", допълвайки, че Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование и Франция ще имат общ дневен ред през 2020 година и след това, но за да има успех само Франция няма да е достатъчна на Георгиева.

Според изданието тя ще се нуждае от американски съюзници и вече има някои като Иванка Тръмп и президента на Световната банка Дейвид Малпас в допълнение към връзките, които тя е установила в администрациите на президентите Буш и Обама. Георгиева и американската администрация вече имат съвпадения във възгледите за равенството на половете, отбелязва изданието.

Според "Политико" най-голямо напрежение между САЩ и управляващия директор на МВФ може да породи политиката за борба с климатичните промени.

Георгиева използва някои от първите си появи на срещите на МВФ тази седмица, за да обяви, че климатичните рискове скоро ще бъдат интегрирани в икономическия надзор и препоръките на МВФ, отбелязва изданието.

Според "Политико" най-трудната задача от всички пред Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование може да се окаже Китай, който е недоволен от нежеланието на развитите икономики да предоставят на нововъзникващите икономики по-голямо влияние в сложната система за гласуване на МВФ и на този фон Пекин развива собствени инфраструктурни проекти и инвестиционни банки през последните пет години.

Самир Сюлейманов, ръководител на отдела за стратегически инициативи в Световната банка, посочва, че макар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование "разбира се, да има собствени възгледи", нейната специална сила е да намира заслужаваща доверие обща позиция.

Това, за което няма талант Георгиева, е да понася глупаци и тези, които се опитват на нарушат и преиначат правилата, отбелязва изданието.

"Политико" допълва още, че под милата усмивка на българката и позитивния, любезен начин на говорене се крие желязна воля.

Последвайте канала на

БТА
2588 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.10.20 | 22:38

6

Ако нямаме успели българи - били сме никои и никой не ни считал за нищо. Ако имаме успели българи - комунисти били. Вие, хейтърите, които мразите всичко и всеки сте проблема на Бъглария а не успелите хора било то комунсти, десни, центристи, атакисти, безпартийни или каквито и да е било. Заради вас сме никои!

Росен Златев

2019.10.20 | 22:36

5

Невероятно жена !

Пример за всички !

Издига самочувствието на българина, на друго ниво !

Да е жива и здрава и все повече българи, да я взимат за пример и да и подражават !

гост

2019.10.20 | 19:56

2

Фалшива новина. Някой работи не могат се избегнат. Мирише на кашер-сапун.

До нещастника прост !

2019.10.20 | 22:29

4

Само вие двамата малоумници ли усяхте да изядете г'вната....?!

Сталинка

2019.10.20 | 19:19

1

Евреите си тачат слугите комунисти.Тази е пример за робот който под всяка команда еготова да убие майка си и баща си за някой долар...Комунистка терористка

До простия нещастник

2019.10.20 | 22:27

3

Ти си рядко тъп малоумник !!!

Добави коментар

Водещи новини