Германският министър на отбраната остро разкритикува Турция и САЩ

  • 19 октомври 2019 19:10

  • 1116
  • 3
 Германският министър на отбраната остро разкритикува Турция и САЩ
© Getty Images

Германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер отправи днес остри критики срещу Турция и САЩ след турското нахлуване в кюрдския регион в Северна Сирия, предаде ДПА.

Две събития са "разрушителни в дългосрочен план по мое мнение", каза Крамп-Каренбауер, която е лидер на Християндемократическия съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Едното е, че САЩ обръщат гръб на тези, които се биха заради тях срещу терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия. "Това повдига истински въпрос за надеждността на нашия най-силен съюзнически партньор в света", заяви тя.

А по отношение на Турция, която заедно с Германия е член на западния отбранителен съюз НАТО, Крамп-Каренбауер каза: "Партньор в НАТО или не", ако се превърне в стандартна практика някой, който се чувства заплашен от съседен регион, да нарушава границите със силата на оръжието, "тогава застрашаваме основите на следвоенния ред", при който конфликтите се уреждат с дипломация, а не с мощта на най-силния.

Тя направи изказването в Мюнхен на партийна конференция на Християнсоциалния съюз (ХСС) - баварския партньор на ХДС.

Крамп-Каренбауер обаче изрази съжаление за неохотата на Германия и на консервативните партньори, когато става дума за външна политика.

"Кога беше последният път, когато ние като Германия и ние - ХДС и ХСС, всъщност сме правили значимо предложение по тези международни въпроси?", попита тя.

"Не мога повече да слушам, че сме загрижени, че наблюдаваме с голяма загриженост, че следим обстановката. Ние сме силни, това е наш дълг и в някакъв момент трябва най-накрая да дадем нашите политически отговори, а особено като (консерватори)", заяви Крамп-Каренбауер.

Последвайте канала на

БТА
1116 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Оракул

2019.10.20 | 03:56

3

Е добре че вече започнаха да проумяват истината за САЩ и за Турция. Но много време им беше нужно за това.

2019.10.19 | 22:48

2

Не коментирай външният и вид, а казаното от нея!

123

2019.10.19 | 20:53

1

Този прилича на траверс, а на министър въобще.

Добави коментар

Водещи новини