Почина влиятелен конгресмен, участвал в разследванията срещу Тръмп

  • 17 октомври 2019 18:51

  • 1030
  • 1
Почина влиятелен конгресмен, участвал в разследванията срещу Тръмп
© Getty Images/Guliver

Конгресменът демократ от щата Мериленд Илайджа Къмингс почина днес на 68-годишна възраст, предадоха агенциите, като се позоваха на екипа му. Той беше председател на влиятелната Комисия за надзор и правителствени реформи, участваща в разследванията срещу президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и по-специално в това за импийчмънт.

"Тази нощ около 02.45 ч. от усложнения на дългогодишни здравословни проблеми в болница "Джонс Хопкинс" почина конгресменът Илайджа Къмингс", съобщи екипът му.

Къмингс е избран за пръв път за член на Конгреса през 1996 г., а председател на Комисията за надзор и правителствени реформи стана през януари тази година, след като Демократическата партия получи мнозинство в Камарата на представителите след изборите през 2018 г.

Си Би Ес съобщи, че преди това той се е лекувал заради проблеми със сърцето и колената.

Къмингс беше начело на повече от едно разследване срещу Тръмп. Неговите разследвания разгневиха президента, който нарече избирателния му район "отвратителна дупка, в която никой не би искал да живее". Къмингс отговори, че правителствените представители трябва да спрат да правят "изявления, подстрекаващи към омраза", които само разделят нацията и отвличат вниманието й от реалните проблеми.

Последвайте канала на

БТА
1030 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
всички ГАДОВЕ

2019.10.17 | 19:11

1

СИ НАМИРАТ ТОВА КОЕТО, ТЪРСЯТ.

Добави коментар

Водещи новини