Адвокат на Тръмп: Няма да сътруднича с разследването на демократите за импийчмънт

  • 09 октомври 2019 07:11

  • 432
  • 0
Адвокат на Тръмп: Няма да сътруднича с разследването на демократите за импийчмънт
© Getty (архив)

Личният адвокат на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския - Рудолф Джулиани, няма да сътрудничи по разследването за импийчмънт с американската камара на представителите и не може да си представи, че някой от администрацията на Тръмп би работил с демократите, водещи разследването, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от Ройтерс.

Председателят на сенатската юридическа комисия Линдзи Греъм, който е републиканец, каза вчера, че ще покани Джулиани да даде показания пред неговата комисия. "Вашингтон пост" съобщи, че той е "много заинтересуван" да приеме предложението, но са налице множество правни въпроси, с които трябва да се съобрази. "Време е Сенатът да се заинтересува за корупцията и други нередности, засягащи Украйна", изтъкна сенатор Греъм в поредица съобщения в Туитър, споменавайки изрично уволнението на бившия украински прокурор Виктор Шокин.

Джулиани и неговите недоказани твърдения са в центъра на разследването на демократите срещу президента в камарата на представителите. Разследването за импийчмънт е предизвикано от телефонния разговор на 25 юли между президента Тръмп и украинския му колега Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. В него Тръмп притиска Зеленски да разследва потенциалния кандидат на демократите за президент през 2020 г. Джо Байдън и сина му Хънтър.

Греъм, който е републиканец от щата Южна Каролина и близък съюзник на Тръмп, не даде конкретни дати за възможно изслушване на Джулиани или за други изслушвания по въпроса. Комисията по разузнаването в камарата, която води разследването, призова Джулиани да предостави документи на 30 септември.

Джулиани и други отправиха недоказани обвинения, че по времето, когато Джо Байдън е бил вицепрезидент, той предизвикал уволнението на прокурор, за да спре разследване на украинската газова компания, с която Хънтър Байдън е имал бизнес между 2014 и 2018 г.

Последвайте канала на

БТА
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини