Тръмп е поискал помощта на Австралия във връзка с руското разследване

  • 01 октомври 2019 06:26

  • 1266
  • 5
Тръмп е поискал помощта на Австралия във връзка с руското разследване
© Getty Images/Guliver (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е поискал помощта на австралийския премиер и на други чуждестранни лидери във връзка с руското разследване, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията се позовава на изявление от вчера на американското министерство на правосъдието.

Тръмп е поискал от чуждестранните лидери да помогнат на главния прокурор Уилям Бар да се сдобие с информация за началото на руското разследване (разследването за руска намеса на американските президентски избори през 2016 г.).

"По молба на главния прокурор Бар президентът се свърза с други държави и ги помоли да запознаят главния прокурор и Дърам със съответните служители".

Тръмп е поискал помощ за разследването на американския прокурор Джон Дърам за началото на руското разследване на специалния прокурор Робърт Мълър, отбелязва Асошиейтед прес. Руското разследване разгневи Тръмп, който го нарече "лов на вещици".

Мълър приключи разследването си по-рано тази година, като в доклада си не повдигна обвинения срещу президента, но и не го оневини. Тръмп призова за разследване на началото на руското разследване.

Според служители на правосъдното министерство американският президент се е обърнал за помощ към няколко държави, сред които и Австралия.

Офисът на австралийския премиер Скот Морисън заяви в изявление, че "австралийското правителство винаги е било готово да помага и да сътрудничи с цел хвърляне на повече светлина върху въпросите, станали обект на разследване".

Премиерът Морисън проведе днес телефонен разговор с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на премиера. Според говорителя Морисън е потвърдил още веднъж готовността си да сътрудничи.

Последвайте канала на

БТА
1266 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ганьо

2019.10.02 | 08:50

5

Австралийското правителство е обещало на Тръмп да му изпрати една рота аборигени- следотърсачи ,които да открият ясни и неоспорими следи от руска намеса на изборите.. В краен случай ще му изпратят следотърсачите от филма Дънди Крокодила !!!!

Русия е велика,

2019.10.01 | 08:05

1

тя назначава президентите на Империта на маймуните, слава на братската славянска страна.

2019.10.01 | 09:16

4

ще ни онищожи тази демокрация до краи,до просия ще стигнем.!!!

a aмериканската циониска мафия

2019.10.01 | 08:11

2

ни унищожава вече 30 години. Такъв геноцид не е имало ,даже по време на турското робство.

гл. шеф. тайно разузнаване.

2019.10.01 | 08:57

3

до. цял. свят. от. гл. шеф . тайно разузнаване. проследихме сенчестити с уредите в българия. те навсякаде превзимат ченч бюрата. и застраховките най много в гр. кюстендил. като отменят хората валута. ги превзимат. зада нямат клиенти ченч бюрата. по цял свят правителствата да вземат мерки. те убиха и жак ширак. бяха го сменили с болен човек с два инфаркта. умоляваме всички заловетеги.

Добави коментар

Водещи новини