Гласът на българските младежи на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН

  • 30 септември 2019 14:45

  • 263
  • 0
Гласът на българските младежи на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН
© Дружество за ООН в България

Българските младежки делегати към ООН с мандат 2019-2020 година Богомила Корманова и Минко Даскалов ще вземат участие в 74-тата сесия на Трети комитет на Общото събрание на ООН. Това съобщиха от пресцентъра на Дружеството за ООН в България

В периода 01.10.-14.10.2019г. за тринадесета поредна година делегатите ще изразят мнението на българската младеж на най-високо международно ниво. Днес Мила отпътува за Ню Йорк, където Минко я очаква след своето участие в делегацията на страната ни в Срещата на върха по климатичните въпроси, провела се на 23.09.2019г., като за първа година български младежки делегат към ООН има възможността да присъства на този форум.

В рамките на работната си визита младежките ни делегати ще отправят официално изказване пред Трети комитет. В своята реч Мила и Минко ще наблегнат на приоритетните области за мандата си – качествено образование и заетост, които младите хора на България определиха чрез анкета, базираща се върху Програмата за действие за младежта на ООН.

Над 1200 млади българи се включиха със своя глас и изразиха своите виждания по редица въпроси, като мнозина от тях предложиха и конкретни действия за справяне с предизвикателствата.  

Богомила и Минко ще организират съпътстващо събитие на тема „Достойна работа със смисъл“ заедно с колегите си младежки делегати от Република Ирландия. То ще постави фокус върху работата на бъдещето и какви умения е нужно младите хора да притежават не само за да допринасят за една по-зелена икономика, но и за да отстояват своите права и достойнство, както и да постигат баланс между работата и своя живот извън нея.

Младежките делегати ще се включат и в преговорите по нова Младежка резолюция, която се приема на всеки две години от Общото събрание на ООН, като по този начин ще отстояват правата и интересите на българските младежи на най-високо ниво.

Участието на младежките делегати в сесията на Трети комитет на ОС се осъществява с подкрепата на Министерството на външните работи на Република България.

Програмата „Български младежки делегати към ООН“ е една от най-успешните подобни програми в световен мащаб. В България тя се координира от Дружеството за ООН в България и се осъществява с подкрепата на Министерството на външните работи и партньори от неправителствения сектор.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини