Тръмп с призив: Гордейте се със страната си, бъдещето е на патриотите, а не на глобалистите

  • 24 септември 2019 19:02

  • 1371
  • 4
Тръмп с призив: Гордейте се със страната си, бъдещето е на патриотите, а не на глобалистите
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова хората по света да се гордеят със страната си и да съхранят националния си суверенитет в реч на Общото събрание на ООН, като същевременно подчерта военното могъщество на САЩ, предадоха Ройтерс и ДПА.

"САЩ са най-могъщата държава в света. Да се надяваме, че никога няма да ни се наложи да използваме това могъщество. Ако искате свобода, гордейте се със страната си. Ако искате демокрацията, пазете суверенитета си. А ако искате мир, обичайте държавата си. Мъдрите лидери винаги поставят доброто на страната си на първо място. Свободният свят трябва да прегърне националните си основи. Той не бива да се опитва да ги заличи или да ги замени. Бъдещето не е на глобалистите, бъдещето е на патриотите", заяви Тръмп, като подчерта, че всяка страна има свое наследство, което я прави специална и уникална.

Тръмп добави, че администрацията му не иска война с никоя страна, но Вашингтон ще защити националните си интереси. "САЩ не се стремят към конфликт с никоя друга страна. Искаме мир, сътрудничество и взаимна изгода с всички. Аз обаче никога няма да спра да защитавам американските интереси", заяви той.

Тръмп разкритикува Иран, като каза, че Техеран фанатично се стреми към сдобиване с ядрени оръжия и подклажда войните в Сирия и Йемен. Той защити санкциите на САЩ срещу Иран и изтеглянето на Вашингтон от иранското ядрено споразумение от 2015 г. Тръмп призова страните по света да затегнат икономическите санкции срещу Иран и заяви, че никоя страна не бива да подкрепя "кръвожадността на Иран. Всички страни имат дълг да действат. Никое отговорно правителство не бива да субсидира кръвожадността на Иран. Докато продължава застрашителното поведение на Иран, санкциите няма да се отменят. Те ще бъдат затегнати", каза Тръмп.

Президентът каза също така, че Северна Корея ще може да реализира своя огромен потенциал само в случай на пълна денуклеаризация, допълва ТАСС. Тръмп заяви, че всеки може да води война, но мирът е за смелите, като разкритикува "безкрайните войни" и обеща да работи за мир в Афганистан, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и ДПА. "Всеки може да воюва, но само най-смелите избират мира. Целта на САЩ е да не води тези безкрайни войни", каза Тръмп и обвини талибаните, че са избрали да продължат нападенията си вместо да поемат знамето на мира.

Тръмп разкритикува Венецуела и заяви, че в тази страна върлуват ескадрони на смъртта докато хората обедняват. "При социализма и комунизма става дума само за едно нещо: власт за управляващата класа", каза Тръмп. Той заяви, че венецуелският президент Николас Мадуро е "кубинска марионетка" и увери венецуелците, "които са хванати в капан в този кошмар - Америка е зад вас".

Тръмп предупреди да се внимава с "призрака на социализма, който разбива държави и разрушава общества". Тръмп предупреди, че ще затегне граничната сигурност и прикани мигрантите да не плащат на каналджии да ги вкарват в САЩ. "Ако стигнете дотук, няма да бъдете допуснати", каза той и добави, че миграцията вреди на страните на произход. "Тези страни не могат да осъществят потенциала си, ако младите им хора напускат домовете си", заяви Тръмп.

"Когато подронвате граничната сигурност, подронвате човешките права и човешкото достойнство", каза Тръмп и заклейми поддръжниците на отворените граници, като заяви, че политиката им е "жестока и злонамерена", защото дава сила на престъпните мрежи за трафик на хора. Тези активисти поставят своето усещане за добродетелност над човешкото достойнство на мигрантите", заяви Тръмп и похвали Мексико за съдействието му в областта на миграцията.

Президентът отправи предупреждение към Китай заради Хонконг, предаде АФП. Той каза, че следи отблизо ситуацията там и призова Пекин да защитава демократичния живот на бившата британска територия. Светът очаква твърдо, че китайското правителство уважава договора, който го обвързва с британците и който бе одобрен от ООН, в който Китай се ангажира да защитава свободата на Хонконг, неговата юридическа система и неговия демократичен начин на живот. "Начинът, по който Китай ще реши да управлява ситуацията, ще ни каже много за неговата роля в света в бъдеще", допълни Тръмп.

Тръмп предупреди, че малък брой социални медии придобиват огромна власт и това може да подкопае свободата на словото. "Не можем да допуснем гигантите на социалните медии да заглушат гласовете на хората", каза той.

Тръмп осъди страните, в които хомосексуалността е престъпление и хората са наказвани заради сексуалната си ориентация. САЩ ще са солидарни с хората от ЛГБТК общността, заяви Тръмп и призова "да се защитава ролята на жените в обществата ни".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1371 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Браво

2019.09.24 | 20:10

2

Най-сетне ! Браво на Доналд тръмп ! Глобалистите и неолибералите доведоха света до прага на унищожение....

Георги Петков

2019.09.25 | 07:08

4

Ако можеш да дадеш поне 2 конкретни примера ...

Ан справедливост

2019.09.24 | 19:42

1

Този смешник е по зле и от наш тиквун. Поне за нещо да сме пред американците. Постепенно креватите потъват, след десетина години ще са посредствена държава. Истината вече е в Азия.

2019.09.24 | 22:23

3

Вижте комуниста как реве хахаха

Добави коментар

Водещи новини