Джъстин Трюдо се извини след появата на ново видео, в което е гримиран като чернокож

  • 20 септември 2019 07:30

  • 771
  • 2
Джъстин Трюдо се извини след появата на ново видео, в което е гримиран като чернокож
© Getty Images

По-малко от ден след като Джъстин Трюдо се извини, че се е облякъл като Аладин и се е боядисал в кафяво, канадският премиер се наложи отново да поднася извинения заради видео, на което е боядисал лицето си в черно, съобщи ДПА.

Трюдо заяви пред репортери в Уинипег, че дълбоко съжалява за расистките си действия. Той каза, че навремето не е разбирал колко обидно е това към хората от расовите малцинства, понасящи ежедневно дискриминация заради цвета на кожата им.

"Нараних ги. Нараних хората, които не бива да търпят нетолерантност и дискриминация заради тяхната идентичност", каза Трюдо. "Това е нещо, за което дълбоко съжалявам".

"Да си потъмняваш лицето, независимо от контекста и обстоятелствата, винаги е неприемливо заради расистката история на "черното лице", добави той.

Новото извинение на либералния лидер, който се бори за преизбиране, бе направено, след като "Глобал нюз" публикува видео от 90-те, на което тийнейджърът Трюдо танцува и прави гримаси с тъмен грим на лицето.

Медията каза, че е получила видеото от източник от Консервативната партия на Канада. Автентичността му е била потвърдена от Либералната партия на Канада, чийто лидер е Трюдо.

Последвайте канала на

БТА
771 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
liberte

2019.09.20 | 12:33

2

либералите се оказаха педали.

2019.09.20 | 07:59

1

Ами тогава всички бели изпълнители на Отело, са расисти...

Добави коментар

Водещи новини