Гутериш откри 74-та сесия на Общото събрание на ООН

  • 18 септември 2019 06:21

  • 300
  • 2
Гутериш откри 74-та сесия на Общото събрание на ООН
© Getty Images/Guliver (архив)

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно изтъкна значението на мултилатерализма, откривайки 74-та сесия на Общото събрание на световната организация в Ню Йорк, съобщи ДПА.

Както е по традиция, новата сесия започна една седмица преди началото на дебатите на 24 септември с участието на световните лидери, отбелязва агенцията.

В един бързо променящ се свят, където проблемите на човечеството са все по-взаимносвързани, "ние трябва да убедим хората, че Обединените нации са от значение за всички и че мултилатерализмът предлага реални решения на глобалните предизвикателства", заяви Гутериш.

"Прозрачността, диалогът и по-голямото разбирателство са съществени за намаляването на недоверието" между държавите, добави генералният секретар на ООН.

Той отбеляза, че "Общото събрание е уникален и необходим форум, където светът може да се обедини, за да постигне напредък в решаването на чувствителни и важни въпроси".

Тазгодишната сесия на Общото събрание на ООН ще бъде председателствана от нигериеца Тиджани Мухамад-Банде, който ще заема този предимно церемониален пост в продължение на година.

Последвайте канала на

БТА
300 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
А можеше да е Ирина Бокова,

2019.09.18 | 08:44

2

но мръсната седесарска Тиква от Банкя й подложи динена кора, вместо да побутне малко, доколкото позволява ниския му международен авторитет, Банкяският тупан пробута неизбираемата, прогонена от Световната банка за шашми Кристалина. Ей, чифтокопитно тъпо и мръсно седесарско говедо, бе.

2019.09.18 | 08:28

1

Гутиериш, СДС да го отпериш.

Добави коментар

Водещи новини