Тръмп ще има още един съперник от своята партия в борбата си за преизбиране за президент през 2020 г.

  • 09 септември 2019 07:33

  • 410
  • 0
Тръмп ще има още един съперник от своята партия в борбата си за преизбиране за президент през 2020 г.
© Getty Images/Guliver

Бившият губернатор на щата Южна Каролина и ексконгресмен от същия щат, републиканецът Марк Санфорд, обяви, че е решил да се включи в борбата за президентския пост на САЩ от своята партия в изборите през 2020 г., оспорвайки кандидатурата на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за преизбиране, предаде Асошиейтед прес.

"Това е начало на дълга борба", каза Санфорд в интервю за телевизия "Фокс нюз". Запитан защо ще конкурира действащ президент, който е популярен в своята партия, той каза: "Мисля, че имаме нужда от разговор какво означава да бъдеш републиканец. Мисля, че ние като Републиканска партия сме загубили посоката си".

Така опонентите на Тръмп в собствената му партия вече са трима. По-рано участие в надпреварата обявиха бившият губернатор на Масачузетс Бил Уелд и консервативния радиоводещ Джо Уолш - също бивш конгресмен, припомня ДПА.

59-годишният Санфорд отдавна е отявлен критик на Тръмп и по време на предизборната кампания през 2016 г. често изразяваше съмнения в неговата мотивация и в качествата му. Санфорд бе губернатор на Южна Каролина от 2003 до 2011 г. и член на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ от 2013 до 2019 г.

Санфорд стана известен за повечето американци, когато изчезна за пет дни през 2009 г., като се оказа, че е отишъл на тайна среща със своя любовница в Аржентина, след като бе казал на съпругата си и на своя екип, че отива на туристически преход в Апалачите - планинска верига в източната част на САЩ.

Тръмп вече обяви официално намерението си да се бори за преизбиране на президентския пост.

Последвайте канала на

БТА
410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини