Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени другия месец

  • 05 септември 2019 07:10

  • 235
  • 0
Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени другия месец
© Pixabay

Търговските преговори между Китай и САЩ ще бъдат възобновени в "началото на октомври" във Вашингтон, заяви китайското министерство на търговията, цитирано от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че поредният кръг от преговорите, който първоначално бе предвидено да се състои този месец, ще се проведе, след като на 1 септември двете страни си наложиха взаимно допълнителна мита на реципрочна основа.

В кратко комюнике китайското министерство на търговията съобщи, че главният преговарящ на страната, вицепремиерът Лю Хъ, е разговарял тази сутрин с американския постоянен търговски представител Робърт Лайтхайзър и с министъра на финансите Стивън Мнучин.

"Двете страни се споразумяха да проведат тринайсетия кръг от икономическите и търговските консултации на високо равнище между Китай и Съединените щати във Вашингтон в началото на октомври и да поддържат тясна комуникация", се казва в текста.

При предишния кръг от преговорите, в края на юли в Шанхай, двете най-големи икономики в света се разбраха да се срещнат отново в САЩ през септември, но не обявиха точна дата.

От повече от една година Китай и Съединените щати водят търговска война, при която си наложиха една на друга наказателни мита върху годишен стокообмен за над 360 милиарда долара.

Последвайте канала на

БТА
235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини