Има загинали хора на борда на обхванатата от пожар яхта край Калифорния

  • 02 септември 2019 17:11

  • 577
  • 0
Има загинали хора на борда на обхванатата от пожар яхта край Калифорния
16 68дни
© gettyimages (архив)

Американската брегова охрана се притече на помощ на повече бедстващи хора на горяща лодка за гмуркачи край бреговете на Южна Калифорния, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Инцидентът е станал до остров Санта Крус. 

Има загинали сред хората на борда, съобщиха пожарникари.

Рано тази сутрин бреговата охрана и противопожарните служби са получил сигнал за пожар на плавателния съд, използван от гмуркачи, край остров Санта Крус, разположен срещу град Санта Барбара. Уебсайтът "Дейли бийст" цитира шефа на пожарната в окръг Вентура, според когото има жертви. Той обаче не уточнява броя им.

Телевизионният канал Кей Ти Ел Ей, който се позовава на противопожарната служба в окръг Вентура, съобщи, че 34 човека са загинали.

От бреговата охрана казаха, че петима души от екипажа на 20-метровия плавателен съд, които са спели на горната палуба, са спасени. Друг член на екипажа е получил леки наранявания. По думите на Матю Крол от бреговата охрана в неизвестност са 34 пътници, които се спели на долната палуба. В издирвателно-спасителната операция участват хеликоптери, малки лодки и патрулен катер.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
577 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини