Майк Пенс призова съюзниците да спазват обещанията за отбраната

  • 01 септември 2019 19:35

  • 486
  • 2
 Майк Пенс призова съюзниците да спазват обещанията за отбраната
© Getty Images

САЩ ще продължат да призовават съюзниците си да изпълняват общите обещания, що се отнася до отбраната. Това заяви днес на възпоменателните церемонии за 80-годишнината от избухването на Втората световна война във Варшава американският вицепрезидент Майк Пенс, цитиран от ДПА.

"Америка и Полша ще продължат да стоят рамо до рамо с всички наши съюзници в името на нашата обща отбрана. Америка и Полша ще продължат и да призовават нашите съюзници да спазват обещанията, които сме си дали едни на други", заяви Пенс. "Американският и полският народ знаят, че силният съюз на свободни, силни и независими страни е най-добрата защита за нашите свободи. Сега и завинаги", добави той.

САЩ нееднократно са отправяли искането членките на НАТО да влагат повече средства за отбрана, за да изпълнят даденото от тях обещание през 2014 г. да заделят 2 процента от брутния си вътрешен продукт за отбранителни разходи.
По време на емоционалните церемонии в памет на участниците и жертвите във Втората световна война лидери от целия свят участваха в церемониалното биене на камбана, на която бе изписан надписът "Памет и предупреждение", предаде Асошиейтед прес.

На церемонията в днешния слънчев ден в центъра на Варшава присъстваха още освен вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога и много други.

След речите на Пенс, Щайнмайер и полския президент Анджей Дуда всеки присъстващ държавен лидер отиде до мемориалната камбана и я удари като общ израз на историческа памет и като предупреждение срещу евентуални бъдещи конфликти.

Преди това полската артилерия произведе 21 топовни салюта по време на церемония, изпълнена с горчива история и с предупреждения за бъдещето.
Церемонията завърши с военен парад.

Последвайте канала на

БТА
486 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тт

2019.09.01 | 22:35

2

Не поканиха Русия,но Русия няма да забрави да ги накаже тези полячета продажни.

Иван

2019.09.01 | 19:53

1

поляк,нее националност,а ПРОФЕСИЯ.познавам много,пълни буклуци,сметкаджии и интересчии.

Добави коментар

Водещи новини