Доналд Тръмп: Има голямо единство в Г-7 по иранския въпрос

  • 26 август 2019 14:48

  • 300
  • 1
Доналд Тръмп: Има голямо единство в Г-7 по иранския въпрос
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че има голямо единство в Г-7 по иранския въпрос, по-специално по темата, че Техеран не бива да се сдобива с ядрено оръжие, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Има голямо единство. В общи линии постигнахме решение", каза Тръмп пред репортери на среща с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Тя обаче, седейки до него, заяви, че преговорите за постигане на тази цел "напредват бавно".

Тръмп похвали Меркел, като заяви, че тя е "много умна жена и е напълно наясно как стоят нещата", още преди повечето от другите хора да са го разбрали, предаде ДПА.

На журналистически въпроси дали е обезпокоен, че единствената лидерка сред страните от Г-7 може скоро да напусне канцлерския пост, Тръмп отвърна, че няма да се учуди, ако Меркел се задържи по-дълго от очакваното. "Тя може да ви изненада", каза той.

Тръмп каза, че скоро ще посети Германия. "Имам и германска кръв, ще отида там. Много скоро ще отидем в Германия", каза той.

Американският лидер заяви, че е постигнато решение за съдбата на десетките джихадисти от "Ислямска държава" в американски плен, предаде Асошиейтед прес. Според него е несправедливо САЩ да плащат за държането на тези екстремисти. Той посочи, че много от тях идват от Европа, включително от Германия, и че иска Европа да си ги прибере.

Меркел каза, че страната й вече е приела много имигрантски семейства, но отбеляза, че ЕС е ангажиран с решаване на въпроса.

Тръмп заяви, че следващата среща на върха на Г-7 през 2020 г., на която домакин са САЩ, вероятно ще се състои в неговия голф курорт близо до Маями. Той уточни, че още не е взето решение, но посочи, че никое друго от разглежданите места не е по-подходящо, изтъкна, че имотът му е на няколко минути път от летището на Маями и разполага с достатъчно пространство и отделни сгради за всяка от делегациите.

Последвайте канала на

БТА
300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.26 | 17:30

1

Боклук.

Добави коментар

Водещи новини