САЩ работят за освобождаването на двамата канадци, арестувани в Китай

  • 22 август 2019 21:00

  • 450
  • 2
САЩ работят за освобождаването на двамата канадци, арестувани в Китай
© Getty Images/Guliver

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо увери днес канадския премиер Джъстин Трюдо, че американски представители работят за освобождаването на двамата граждани на Канада, арестувани в Китай в края на миналата година, предаде Ройтерс.

Наш екип работи целенасочено, за да помогне за освобождаването на двамата канадци, каза Помпейо в началото на срещата си с Трюдо и министъра на външните работи Кристия Фрийланд. "Беше грешка те да бъдат задържани", добави той.

Централна тема в разговорите му ще бъде Китай, казаха официални източници. Вчера Трюдо заяви, че неговото правителство няма да се отказва от спора с Китай и ще брани канадските интереси.

Двамата канадци, които вече са обвинени в шпионаж срещу Китай, бяха арестувани, след като миналия декември канадската полиция задържа финансовия директор на китайската компания "Хуавей" Мън Ванчжоу, издирвана в САЩ по подозрение, че е нарушила санкциите срещу Иран.

Помпейо каза, че дневният ред на разговорите му в Отава включва също ратифицирането на новото споразумение за свободна търговия между САЩ, Канада и Мексико. "То ще е добро за хората в цяла Северна Америка", отбеляза държавният секретар, цитиран от Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

БТА
450 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мидюри....

2019.08.23 | 21:45

2

попай моряка горе

Мишо

2019.08.23 | 03:48

1

Що ? Канадците малки ли си и нямат ли техен представител?

Добави коментар

Водещи новини