Съветът за сигурност на ООН започна извънредното си заседание с минута мълчание

  • 11 август 2019 08:13

  • 602
  • 0
Съветът за сигурност на ООН започна извънредното си заседание с минута мълчание
© Getty Images/Guliver

Съветът за сигурност на ООН започна извънредното си заседание с минута мълчание в памет на тримата служители на ООН, загинали вчера в Либия при нападение с кола бомба, предаде ТАСС.

"От името на Съвета за сигурност искам да осъдя жестоката и неприемлива атака, извършена в Бенгази" вчера, заяви председателят на съвета Йоана Вронецка, постоянен представител на Полша в ООН, на откриването на заседанието.

ООН не планира да евакуира сътрудниците си от Либия, заяви Бинту Кейта, помощник на генералния секретар на ООН, отговаряща за Африка. "В близкото бъдеще мястото ни е до либийския народ, именно за благото на либийския народ служеха загиналите днес наши колеги".

"Това нападение подчертава опасността, която представляват терористите в цялата страна и невъзможността за ефективен контрол при липса на единно правителство, военни или полицейски сили в страната", добави тя.

Поради активизацията на терористите в Либия се реализира най-опасния сценарий, заяви руският и.д. постоянен представител Дмитрий Полянски. "В резултат на междуособиците надигат глава терористичните групи. Активизацията им се дължи и на проникването на джихадисти от съседни страни, включително Сирия", подчерта той, призовавайки борбата с тероризма да се води безкомпромисно и без двойни стандарти. 

Последвайте канала на

БТА
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини