Стрелецът в Охайо е извършил атаката за по-малко от минута, преди да бъде убит

  • 04 август 2019 19:28

  • 1358
  • 0
 Стрелецът в Охайо е извършил атаката за по-малко от минута, преди да бъде убит
16 98дни
© Getty (архив)

Стрелецът в Дейтън, щата Охайо, е бил неутрализиран по-малко от минута след началото на нападението си, в което има девет убити и 27 ранени, съобщи кметицата на града Нан Уейли, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

"Първите полицаи, озовали се на местопроизшествието, са обезвредили нападателя за по-малко от минута. Впечатлена съм от геройството на нашата полиция", каза Уейли. Тя съобщи, че 15 от 27-те ранени са изписани от болница. Четирима от ранените са в тежко състояние, а един е в критично, заявиха медицински източници.

Нападателят е използвал автоматична пушка с пълнители с висок капацитет и е носел бронежилетка, уточни кметицата на Дейтън. По нейните думи, ако не е била светкавичната реакция на полицаите, "днес можеше да има стотици убити". Довечера в града с население 140 000 души ще се организира бдение в памет на жертвите.

"Мотивите за нападателя са неизвестни и се смята, че е действал сам. Той е идентифициран, а името му е Конър Бетс", заяви заместник-началникът на полицията Мат Карпър.

В разследването помагат агенти на ФБР.

По данни на американската неправителствена организация  "Архиви на насилието с огнестрелни оръжия" от началото на годината в САЩ е имало 251 масови стрелби. За такива нападения се смятат стрелби с повече от четири жертви - убити или ранени.

Последвайте канала на

БТА
1358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини