Ан Хатауей настоява снимачните площадки да не оставят никакъв боклук

  • 02 август 2019 18:24

  • 517
  • 0
Ан Хатауей настоява снимачните площадки да не оставят никакъв боклук
© Getty Images

Носителката на "Оскар" Ан Хатауей поде инициативата снимачните площадки на филмовата индустрия да не оставят никакви отпадъци след приключването на снимачния процес, съобщава Контактмюзик.

Самата актриса в личния си живот се опитва минимално да замърсява. Тя тотално се е отказала от пластмасовите опаковки и артикули за еднократна употреба. Ползва само стъклени чаши и бутилки, в домакинството си няма пластмасови съдове и контейнери, а метални - от неръждаема стомана.

Хатауей станала особено чувствителна към темите за опазването на околната среда след раждането на сина й Джонатан преди три години.

Сега носителката на "Оскар" е подела инициативата и филмовата индустрия да си наложи известна екодисциплина. По нейните думи холивудските продукции се числят към големите замърсители. След снимачния процес навсякъде се търкалят пластмасови бутилки и чашки за кафе, изхвърлят се големи количества храна от кетъринга.

Хатауей настоява още в началото на филмовите продукции на всички участници в снимачния процес да бъде раздаван комплект с нулев индекс на замърсяване, който да може да се рециклира. И да не се допускат пластмасовите изделия за еднократна употреба."Отговорни сме за това какво наследство ще оставим на децата си и за начина, по който се отнасяме към природата!", настоява актрисата.

Последвайте канала на

БТА
517 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини