Тръмп обвинен в расизъм от демократите

  • 28 юли 2019 15:29

  • 467
  • 0
Тръмп обвинен в расизъм от демократите
© Getty Images (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отправи критики към избирателния район на конгресмена от Демократическата партия Илайджа Къмингс, определяйки го като "отвратителна дупка, пълна с плъхове и други гризачи", предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Избирателният район на Къмингс, намиращ се в района на Балтимор, "е смятан за най-зле управляваният и най-опасен в целите Съединени щати", заяви Тръмп вчера в Туитър, критикувайки председателят на надзорната комисията на Камарата на представителите. Къмингс ръководи множество разследвания на дейностите на президента и по-рано отправи критики към представители на министерството на вътрешната сигурност заради условията, при които са задържани мигрантите по южната граница на САЩ.

"Както беше доказано миналата седмица при посещение на Конгреса, Граничната служба е чиста, ефективна и добре управлявана, само много пренаселена", заяви Тръмп в Туитър. "Избирателният район на Къмингс е отвратителна дупка, пълна с плъхове и други гризачи".

Коментарите на Тръмп бързо предизвикаха ответни критики от страна на противниците му от Демократическата партия, които го обвиниха в расизъм срещу конгресмена от афроамерикански произход.

Къмингс е "водеща фигура в Конгреса и страната за защита на гражданските права и икономическа справедливост, обичан в Балтимор лидер и дълбоко ценен колега", заяви в Туитър Нанси Пелоси, председателка на Камарата на представителите. "Всички ние отхвърляме расистките нападки срещу него и подкрепяме стабилното му лидерство".

Самият Къмингс заяви, че всеки ден се прибира в избирателния си район. "Всеки ден се будя и отивам да се боря за съседите си", подчерта той. "Да провеждам надзор на изпълнителната власт е мое конституционно задължение. Но да се боря за моите избиратели е мое морално задължение", добави конгресменът.

Последвайте канала на

БТА
467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини