Цяла Канада по следите на тийнейджъри, заподозрени в серия убийства

  • 26 юли 2019 12:04

  • 1358
  • 0
© Pixabay

Всички ресурси на канадската полиция са впрегнати в най-голямата операция по издирване през последните години, а търсените са двама тийнейджъри, заподозрени в убийство.

19-годишните канадци Кам Маклауд и 18-годишният Брайър Шмегелски са търсени за убийствата на австралиеца Лукас Фаулър и американската му приятелка Чийна Дийз, предава БТВ, цитирайки АФП.

Двамата също са обвинени в убийството на трето лице, идентифицирано от полицията като Леонард Дайк.

Всички жертви са били открити в северната част на Британска Колумбия по-рано този месец, а общото между тях е, че са били на маршрута на двамата тийнейджъри, които са напуснали своя роден град на 12 юли.

Първоначално полицията не е смятала, че има връзка между убийствата. В близост до тялото на третата жертва е открито опожарено тяхното превозно средство.

Заподозрените вече са проследявани в три провинции и на стотици километри от северния град Гилам в Манитоба, съобщи полицията.

Кралската канадска полиция е изпратила „значително количество ресурси" в района на Гилам, включително кучета за проследяване, наблюдение на въздуха, екипи за спешно реагиране и преговарящи при кризи психолози, каза говорителката Джули Куршайн.

„Ние вярваме, че те все още са в района", каза Куршайн, като се позова на две отделни наблюдения на заподозрените в района на Гилам.

В интервю за канадската преса бащата на един от издирваните – Шмегелски - старши каза, че синът му е бил „дълбоко объркан и иска болката му да свърши". 

„Той е на самоубийствена мисия (...) ще бъде мъртъв днес или утре", каза Алън Шмегелски за сина си, обяснявайки, че Брайър никога не се е възстановил емоционално от развода на родителите си през 2005 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
1358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини