Тръмп продължи с нападките срещу четири конгресменки от Демократическата партия

  • 18 юли 2019 07:04

  • 604
  • 2
Тръмп продължи с нападките срещу четири конгресменки от Демократическата партия
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския продължи с нападките срещу четирите млади конгресменки от Демократическата партия по време на предизборен митинг в Грийнвил в щата Северна Каролина, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Той определи четирите конгресменки, а именно Александрия Окасио-Кортес, Илхан Омар, Аяна Пресли и Рашида Тлаиб, които представляват малцинствата, като демократки, които мразят Америка. "Тези идеоложки на левицата искат да унищожат нашата конституция, да премахнат нашите ценности, върху които е изградена нашата невероятна страна", каза Тръмп.

"Тази вечер ние отново повтаряме нашата решимост да не видим Америка да се превръща в социалистическа страна", допълни той пред поддръжниците си, които успя да накара да освиркат четирите парламентаристки. Когато Тръмп спомена за Илхан Омар, една от двете първи мюсюлманки конгресменки, множеството започна да скандира: "Изгонете я!". Тръмп освен това нарече четирите депутатки "лоши млади социалистически избранници".

В първия си Туит с нападки срещу четирите демократки, Тръмп ги посъветва да се върнат всяка една в родната си страна, вместо да дават съвети за управлението на САЩ. Нападките му бяха възприети като расистки. Заради тях в Камарата на представителите на Конгреса беше внесено искане за задействане на процедура по импийчмънт, но то беше отхвърлено. На митинга в Грийнвил Тръмп се зарадва на провала на тази инициатива, която нарече "възможно най-смешния проект".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
604 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Съдията

2019.07.18 | 16:52

2

Правилно

тръмпито

2019.07.18 | 09:51

1

тръмпито има смелостта да каже това, което всички си мислят, но никой не смее да го каже, защото машината на меката либерална диктатура ще ги смаже.

Добави коментар

Водещи новини