Подкрепата за Тръмп сред републиканците се повиши след расистките му туитове

  • 17 юли 2019 08:49

  • 575
  • 5
Подкрепата за Тръмп сред републиканците се повиши след расистките му туитове
© Getty Images/Guliver

Подкрепата за американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се е увеличила леко сред републиканците след неговите расистки нападки в Туитър срещу четири цветнокожи представителки на Демократическата партия. Това сочат резултатите от национално проучване на Ройтерс/Ипсос в понеделник и вторник, предаде агенция Ройтерс.

В края на миналата седмица Тръмп посъветва представителките на т. нар. "прогресивно крило" на Демократическата партия да се върнат в страните, от които първоначално са дошли, вместо да критикуват САЩ. Той не каза поименно кого визира, но явно имаше предвид Александрия Окасио-Кортес, Илхан Омар, Рашида Тлаиб и Аяна Пресли. Само една от тях обаче е родена извън САЩ - Омар, която е пристигнала на 12-годишна възраст от Сомалия.

"Защо те не се върнат, за да помогнат да се оправят тотално съсипаните и изнемогващи от престъпност места, откъдето са дошли", предложи Тръмп в Туитър.

Изявленията му бяха осъдени като расистки в резолюция на Камарата на представителите, одобрена във вторник.

В Републиканската партия обаче думите на Тръмп са довели до нарастване на подкрепата за него с пет процента до 72 на сто, сочи проучването на Ройтерс/Ипсос, като сравнява с данни от миналата седмица.

Тръмп, който ще се бори за преизбиране, е загубил обаче подкрепа сред демократите и независимите след "бурята" в Туитър, отбелязва Ройтерс.

Сред независимите близо трима от десет запитани одобряват Тръмп, докато миналата седмица одобряващите го бяха четирима от десет. Нетното одобрение за Тръмп - процентът на тези, които го одобряват, минус процента на тези, които не го одобряват, е паднал с два пункта сред демократите.

Общото одобрение за американския президент обаче остава непроменено през последната седмица. Според анкетата 41 процента от американците одобряват работата му в Белия дом, а 55 на сто не я одобряват.

Последвайте канала на

БТА
575 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
1

2019.07.18 | 10:00

5

Ако тръгнат да гонят дори родените в САЩ, индианците най-накрая ще видят бял ден.

нещо

2019.07.17 | 13:21

2

нещо не разбирам, какво расиско е казал??? казана който не му харесва да ходи отдето е дошъл. ак и това е расиско, кое не е тогава???

1

2019.07.18 | 09:58

4

То и на Мелания не й харесва тоя провиснал чувал, но търпи в името на "първа дама". А словенците си платиха за тая известност, много хубави самолети ще им дадат, ще има с какво да пръскат доматите. :)

2019.07.17 | 16:31

3

Разбира се, нищо расистко не е казал Дони! Демократите са същите изроди като нашите комунисти и изопачават фактите постоянно. Тръмп след Рейгън е най- успешния президент на САЩ. Господ здраве да му дава и да продължи делото си и втори мандат.

един каза ....

2019.07.17 | 11:53

1

Доналд за винаги!

Добави коментар

Водещи новини