САЩ обвиниха Иран в ядрен шантаж 

  • 10 юли 2019 17:46

  • 685
  • 2
САЩ обвиниха Иран в ядрен шантаж 
© Pixabay

САЩ призоваха световните сили, които са страни по ядреното споразумение с Иран, да не се поддават на неговото изнудване и да не му предоставят икономически стимули, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Джаки Уолкот, представителката на САЩ в международните организации, базирани във Виена, говори на събрание на управителния съвет на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) и каза, че последните действия на Техеран за обогатяване на уран над допустимите според споразумението норми, са равнозначни на "ядрен шантаж". Подобно поведение "не трябва да бъде възнаграждавано", подчерта тя. 

"Няма логична причина Иран да разширява ядрената си програма и това не може да се тълкува по друг начин, освен като груб и прозрачен опит да се изтръгнат пари от международната общност", посочи Уолкот, цитирана от Ройтерс. Същевременно тя даде да се разбере, че САЩ остават "отворени за преговори без предварителни условия" и предлагат на Иран "възможността за пълна нормализация на отношенията". 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
685 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2019.07.10 | 20:38

1

Аз пък обвинявам САЩ в шантаж.
Обвинявам ги за цялата про стотия ,която се излива по света.
Защото идва от тях. Защото не спират.
Защото си избраха без мозъчен клоун за президент.
Защото са израелска подлога и работят в името на Дявола и всичко анти-човешко.
Обвинявам ги за икономическото ни положение , благодарение на Ран-Ът и насаждането на "демокрация" в България (мафиотските години)
Обвинявам ги за всяка една война , която се е състояла и която предстои да се случи.
Надявам се Господ да им прати чума , земетресения и природни бедствия , които да потопят мръсния им , прогнил континент. Амин !

Ти пък

2019.07.11 | 01:26

2

кой си бе, льольо?

Добави коментар

Водещи новини