Тръмп: САЩ повече няма да работят с британския посланик във Вашингтон

  • 09 юли 2019 06:21

  • 1689
  • 3
Тръмп: САЩ повече няма да работят с британския посланик във Вашингтон
© Getty Images/Guliver (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че администрацията му повече няма да работи с британския посланик във Вашингтон Ким Дарък, сигнализирайки, че ще иска следващото британско правителство да замени посланика си в САЩ, предаде ДПА.

"Не познавам посланика, но той не е харесван нито добре (. . .) възприеман в САЩ. Повече няма да работим с него", заяви Тръмп с туит.

Американският държавен глава също така се възползва от възможността да разкритикува британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в за справянето ѝ с Брекзит. Той повтори критиките, които отправяше към нея в миналото, макар да се въздържа от тях при неотдавнашното си държавно посещение в Обединеното кралство.

"Тя и представителите ѝ създадоха такава бъркотия. Казах ѝ как трябва да се направи, но тя реши да поеме по друг път", заяви Тръмп.

Лондон обаче изрази пълната си подкрепа за Дарък, допълва АФП.

В събота британският вестник "Дейли мейл" публикува откъси от конфиденциални съобщения на Дарък до британското външно министерство, в които той нарича правителството на Тръмп некомпетентно и безпомощно.

Последвайте канала на

БТА
1689 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дон чичи

2019.07.09 | 08:59

3

Бойкот на Перуклю Тръмп. То кой може да работи с него нито в краваристан, нито извън него. Перхидролчо гледа само да продава ОРЪЖИЕ от както е станал президент. САЩ - страната на световния тероризъм. До сега са свалили 68 законно установени правителства. Няма друга държава, която да си самовзриви небостъргачи за да си оправдае милитаристичната политика на жандарм на света. Няма случай краваристан да са допринесли с нещо за мира на този свят, а обратни, само раздори, конфликти и войни. Купуваъте краварски самолети, курвети и ракети и пак ще сте от е ба ната страна.

Дони тегли шута

2019.07.09 | 07:58

2

на британския навлек, а ние още търпим седесарската мутра от Банкя.

Ники

2019.07.09 | 07:11

1

А аз обявявам, че няма да работя повече с Тръмп и призовавам американската страна да го оттегли

Добави коментар

Водещи новини