Леонардо ди Каприо се включи в нова екологична организация

  • 03 юли 2019 17:25

  • 1168
  • 0
Леонардо ди Каприо се включи в нова екологична организация
© Getty Images

Холивудският актьор и екоактивист Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една обедини усилия с вдовицата на Стивън Джобс - предприемачката и филантропка Лорън Пауъл Джобс, и с милиардера инвеститор Брайън Шет за създаването на нова организация за опазване на околната среда и борба с климатичните промени, предаде Асошиейтед прес.

Организацията с нестопанска цел Ърт Алайънс (Earth Alliance) ще извършва глобална дейност за опазване на екосистемите и дивата природа и ще работи за "климатична справедливост".

Ърт Алайънс ще предоставя средства и образователни възможности, ще финансира кампании и филмови продукции и ще работи с местни организации и индивиди в най-засегнатите от загубата на биоразнообразие и климатичните промени региони.

В изявлението, направено от Ди Каприо, се посочва, че Ърт Алайънс е "нова, по-голяма и подвижна платформа за споделяне на ресурси и опит и определяне на най-добрите програми за реални промени по цялата планета".

Едноименната фондация на Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една, чрез която актьорът и екоактивист осигурява крупни суми за различни каузи - от спасяване на лъвове и възстановяване на мангровите гори до по-добър достъп до слънчева енергия, става част от новата организация. 

Последвайте канала на

БТА
1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини