Проф. Чуков: Пентагонът и Израел са спрели Тръмп да удари Иран

  • 21 юни 2019 19:53

  • 5999
  • 2
Проф. Чуков: Пентагонът и Израел са спрели Тръмп да удари Иран
© Кадър - Нова телевизия

Не сме наблюдавали по-голяма ескалация в Иран от 1988 г. Стана един атентат над Локърби, който беше приписан на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, но доклад доказва, че зад атентата стои Иран.

Това каза пред камерата на Нова телевизия арабистът проф. Владимир Чуков, който коментира горещата тема за напрежението между САЩ и Иран заради сваления американски дрон. "В Иран предупредиха вече, че последиците от един конфликт ще бъдат регионални и международни. Майк Помпео и Джон Болтън са защитавали мнението за незабавен отговор, а от другата страна са били Пентагона, както и израелското правителство. Тел Авив е пред избори и предпочитат хирургическите операции, а не пълномащабна война. Първоначалният план е бил удари срещу радари и военни обекти. Тръмп не желае да се повтаря ситуацията от 1988 г., защото иска да бъде избран отново", разкри още Чуков.

Изпълнителният директор на Института за дясна политика Мартин Табаков каза, че вероятно Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е получил информация, която го е накарала да се отметне от планирани ответни удари. Според него има желание Ислямската революционна гвардия да се противопостави на аятолаха и да се проведат преговори със САЩ.

Чуков припомни, че европейските интереси се отличат от американските, тъй като Иран е твърде близко дори в обсега на ракетите със среден обсег. "Иран задържа в момента 2 млн. афганци, от които 400 000 веднага могат да влязат в Турция. Досега иранците пазят добре афганистанската граница, за да не бъде залята Европа с хероин от Афганистан, но ако санкциите продължат, Техеран могат да кажат, че повече не може да продължава тази охрана", категоричен е арабистът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5999 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гражданин

2019.06.22 | 01:37

2

Международни последици.!!?? Впрочем,да.

Ap4o

2019.06.21 | 23:13

1

Израел и тръмп е едно и също , знаем много добре , че израел е америка , стига сте пропагандирали глупости и малоумщини , смешни сте

Добави коментар

Водещи новини